Team Saxo-Tinkoff før Paris–Roubaix: Matti skal i top 10

Team Saxo-Tinkoffs håb om succes på søndag i forårsklassikeren Paris-Roubaix tilfalder danske Matti Breschel. Selvom han  langt fra har skabt noget, der blot kommer i nærheden af mindeværdigt resultat hidtil i sæsonen, så tror holdet på den 28-årige landevejsrytter.

- Matti er vores bedste kort. Vi har tænkt os at spille ham ud sent i løbet, og så må vi se, om han har dagen og heldet med sig, siger Team Saxo-Tinkoffs sportsdirektør, Lars Michaelsen, og fortsætter:

- Formen er, hvor den skal være. Så har Matti en god dag, så kører han i top 10, og det er vores bedst tænkelige mål for løbet.

En ting er dog sikkert: det bliver ikke let for Matti Breschel. Paris–Roubaix, der med sine brostensbelagte veje har fået tilnavnet en forårsdag i helvede, har med sin prestige for vane at tiltrække det professionelle cykelfelts absolutte profiler.

Heldigvis - set med danske briller -  deltager store forhåndsfavoritter som sidste års vinder, Tom Boonen, og formstærke Peter Sagan ikke grundet henholdsvis styrt og restituering. Heraf må den schweiziske tempomaskine Fabian Cancellara unægtelig betegnes som værende kæmpe favorit.

Netop det, at alles øjne rettes med Cancellara, kan vise sig fordelagtig for Matti Breschels.

- Det har jo vist sig før. Nu har Fabian vist sig uheldig ved at styrte både onsdag og torsdag, og det gør det kun lidt mere åbent og reelt, hvis man kan sige det sådan. For når man kommer frem til de her nøglestykker med 53 kilometer på brosten, der nu er, så er det jo manden og dagen, der er afgørende, fortæller Lars Michaelsen.Spørgsmålet er bare, om Matti Breschel på dagen kan finde formen. Hidtil i sæsonen er en syvendeplads i første etape af Tour of Qatar den bedste placering, og spørger du hovedpersonen, om han ikke har skuffet i år, så træder du ham ikke over tæerne, fastslår Lars Michaelsen.

- Du fornærmer ikke nogen ved at sige det. Det tror jeg også selv, at han syntes. Han vil sikkert gerne have haft mere ud af løbene. Man kan ikke altid lige få det, som man gerne vil have det. Der kan være forskellige årsager til det. Der er jo stort set 200 mand her hver dag, der gerne vil vinde cykelløbene, så det er jo ikke supernemt. Vi snakker måske om seks klassikere her i Flanderen, og der kan der altså kun være seks vindere.

Aldrig har en dansker vundet løbet.

 

Dagens Gossip