Team Saxo-Tinkoff mistede førertrøjen med ét sekund

De 163 kilometer sluttede med en benhård stigning, der flere steder overskred 25 procent, og det favoriserede i dén grad specialisterne i klatring. Hvilket Katushas Daniel Moreno udnyttede på bedste vis, da han angreb med små 600 meter igen.

Moreno fik hurtigt et hul til forfølgerne, der blandt andet talte Team Saxo-Tinkoffs førende Nicholas Roche. Dermed blev afslutningen ikke kun en kamp om etapesejren, fordi Moreno var før søndagens etape blot 17 sekunder efter Saxo-Tinkoff-rytteren i klassementet. Og da der var 10 bonussekunder til vinderen, lugtede det pludselig af ny mand i løbets førertrøje.

Det kom da også til at holde stik. Men med mindst mulig margin, idet Daniel Moreno kom i mål otte sekunder foran en hårdt kæmpende Nicholas Roche og dermed, med bonussen indregnet, nu fører Vuelta a Espana med sølle ét sekund ned til Bjarne Riis' rytter.

Inden den afsluttende duel på bjergskråningerne, havde Team Skys nordmand Boasson Hagen forsøgt at sætte feltet på etapens sidste nedkørsel. Med flot køreteknik opbyggede Hagen et lille forspring til hovedfeltet, der dog forsvandt som dug for sensommersolen, da de skrappe stigninger på de sidste par kilometer blev indtaget.

Det var Daniel Morenos anden etapesejr i årets Vuelta, men allerede mandag venter nye og barske stigninger, der kan flytte rundt på topstillingen i det spanske Grand Tour-løb, hvor der kun er 20 sekunder mellem Moreno og Astanas Vicenzo Nibali på tredjepladsen, og hvor Nicholas Roche på andenpladsen altså blot er et blink med øjnene efter den førende Katusha-rytter.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip