Teenager tilstår stribe af grove røverier

En 17-årig forpustet mand fra Roskilde blev onsdag aften anholdt på en sti bag Ølbycenter i Køge, kun omkring 20 minutter efter et røveri i supermarkedet Rema 1000 i centret.

Politiet mener, at den unge mand står bag dette røveri og tre andre røverier mod supermarkeder i Roskilde i løbet af marts. Manden har erkendt forholdene.

Onsdag aften kort efter klokken 18 fik politiet en anmeldelse om, at en maskeret mandlig røver klædt i sort og med øjnene dækket af solbriller var kommet ind i Rema 1000 og havde forlangt kassebeholdningen udleveret.

Ved at true med en køkkenkniv lykkedes det ham at få den kun 17-årige mandlige kassemedarbejder til at adlyde ordren og lægge pengene i røverens medbragte Fakta-pose.

Derefter forsvandt manden fra centret skarpt forfulgt af personale fra Rema 1000 og centrets øvrige butikker.

Imidlertid lykkedes det røveren at forsvinde på stisystemet bag centret.

Klokken 18.30 traf en politipatrulje imidlertid på en parkeringsplads ved centret en meget forpustet ung mand, hvis påklædning svarede til vidners beskrivelse af røverens tøj.

Manden påstod først, at han havde været ude at motionere iført almindeligt tøj, men ved nærmere undersøgelse viste det sig, at hans tøj var helt identisk med det, røveren fra Rema 1000 havde haft på.

Desuden fandt politiet både solbriller og en elefanthue i lommen.

Politi med hunde har undersøgt området omkring supermarkedsrøverens flugtrute uden at finde køkkenkniven og udbyttet fra røveriet, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, der torsdag fremstiller den 17-årige i grundlovsforhør i Retten i Roskilde.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip