Tegner-formand: Forside er tilgivende og provokerende

Den første forside på Charlie Hebdo efter angrebet på satiremagasinet er både en olivengren og en provokation. Det mener formanden for Danske Bladtegnere, Lars Refn.

Han mener også, at der går en lige linje fra tidligere forsider, som bladet har lavet efter et angreb, og til den seneste.

- Hvis man kender forsiden efter brandbombeangrebet i 2011, så var det en forside, der ligner den, vi har her, hvor en skægget herre siger: Tusind piskeslag til den der ikke dør af grin, siger Lars Refn.

- Umiddelbart tænker jeg også på en anden forside, hvor en tegner fra bladet giver en tungeslasker til en imam.

Den seneste forside, som udkommer onsdag, er tegnet af tegneren "Luz" (Renald Luzier red.), og det er næppe tilfældigt, tror Lars Refn.

- Jeg tror, det var aftalt på forhånd, at netop denne forside skal tegnes af Luz, som sov over sig i onsdag. Han må jo have det helt forfærdeligt, siger han med henvisning, til at Luz sov over sig og derfor ikke var til redaktionsmødet, da magasinet blev angrebet.

Luz har før den første udgivelse efter angrebet sagt til den franske avis Liberation, at denne udgave skulle være "de gode grundes" Charlie Hebdo, der skal sørge for, at fremtidens købere af Charlie Hebdo køber bladet af gode grunde.

Derudover skal bladet vise fordele og ulemper i, hvad Luz kalder "en lorte situation".

Lars Refn kan godt genkende tvetydigheden.

- Jeg synes, det er en fræk, men også tvetydig forside. Det er en meget modig forside, fordi den på samme tid rækker hånden ud og giver tilgivelse, men samtidig kan den figur, der tegnes, tolkes som en provokation, siger han.

Den nyeste udgave af Charlie Hebdo vil ifølge Luz ikke gå hårdere til nogle end til andre, men også forsøge at udvise selvironi og frem for alt undgå at fremstille Charlie Hebdo i en offerrolle.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip