Teleselskab sparer og fyrer 2000 ansatte

Den svensk-finske telekoncern, Telia-Sonera, skal spare to milliarder svenske kroner (1,725 milliarder kroner) i løbet af de kommende to år. Det betyder, at 2000 job forsvinder ifølge selskabets kvartalsregnskab.

Telia-Sonera skriver i regnskabet, at ambitionen er en fundamental ændring af måden at arbejde på, og at der er flere årsager til besparelserne.

- Selv om der fortsat er en tocifret vækst i Eurasien, og bredbåndstjenester optræder med et mindre fald, så ser vi en afmatning i tjenesteindtægter på mange af vores markeder inden for mobile tjenester, skriver administrerende direktør, Lars Nyberg, Telia-Sonera og fortsætter:

- Desuden stiger vores omkostninger hurtigere end vores indtægter i den nuværende situation, og vi er nødt til at vende denne udvikling.

De besparelser, som nu planlægges, omfatter omkring syv procent af koncernens samlede arbejdsstyrke.

Administrerende direktør Lars Nyberg kommenterer også den seneste tids oplysninger om bestikkelse og hvidvaskning af penge. Beskyldningerne knytter sig til køb af frekvenser i den centralasiatiske republik Usbekistan.

- De anklager, der rettes mod Telia-Sonera, er dybt alvorlige, selv om vi er overbevist om, at der ikke er hold i dem, skriver Nyberg og uddyber:

- For at klargøre de faktiske omstændigheder og for at fastslå, om der er noget om anklagerne har Telia-Sonera iværksat en uafhængig juridisk undersøgelse, som vil blive fremlagt inden nytår.

Han skriver videre, at den svenske rigsmyndighed mod korruption har indledt en forundersøgelse, hvilket Telia-Sonera hilser velkommen og agter at samarbejde med.

I Usbekistan er omsætningen steget med næsten 57,5 procent til 684 millioner svenske kroner, som først og fremmest skyldes, at det førende selskab på markedet, MTS, har fået dets licens tilbagekaldt af myndighederne, oplyser Telia-Sonera.

Kilde: TT

 

 

Dagens Gossip