Tennisspiller bandlyst af kirken efter nøgenbillede

Den polske del af den katolske kirke tager officielt afstand fra nøgenbillederne af verdensranglistens nummer fire på kvindesiden:

- Det her er skamfuldt, siger den højtstående præst Marek Dziewiecki i udmeldingen ifølge svenske Aftonbladet.

Radwanska var i semifinalen i nyligt overståede Wimbledon, og hun er en af nationens største sportsprofiler. Hun repræsenterer også selv en stærk katolsk overbevisning og har fungeret som ambassadør for tiltaget 'Jeg er ikke flov over Jesus'.

Kombinationen af tilslutningen til det projekt og nøgenheden falder den katolske kirke for brystet:

- Hun har tidligere fortalt om sin kærlighed til Jesus, og nu stiller hun op i en kampagne, hvor kvinder ses som et objekt, snarere end et Guds barn, som fortjener respekt og kærlighed, siger Marek Dziewiecki og fortsætter:

- Hvis hun møder en mand, som hun elsker. stifter familie og opfostrer sine børn i den katolske tro, så bør hun gemme de her billeder for sine slægtninge.

Hun er nu blevet droppet af kirken som ambassadør for 'Jeg er ikke flov over Jesus'-kampagnen, og den offentlige fordømmelse er stor i Polen, hvor præster, aviser og skuespillere har været ude og bekende deres forargelse.

24-årige Agnieszka Radwanska har naturligvis ikke samme problem med billederne, som den katolske kirke og sine mange kritikere:

- Jeg er heldig, at jeg kan holde min krop trimmet uden at anstrenge mig særlig meget. Jeg behøver - desværre burde jeg måske sige - ikke bruge mange timer i fitnesscenteret.

 

 

 

 

Dagens Gossip