Tennissporten indfører biologiske dopingpas

Tennissporten har været kritiseret for at tage for let på dopingproblematikken. Men nu gør det internationale tennisforbund (ITF) noget ved problemet ved at indføre biologiske pas.

Biologiske pas kender man især fra cykelsporten, som har gode erfaringer med passet i kampen mod doping. Et biologisk pas er et dokument, som over tid kan indikere brug af ulovlige stoffer.

Tennisforbundet oplyser også, at antallet af blodprøver vil blive øget per år, så spillerne bliver tjekket oftere, end det er tilfældet i dag. Det gælder også prøver taget uden for konkurrence.

Schweizeren Roger Federer er en af de tennisstjerner, som har efterlyst en større indsats i antidopingkampen, og det bakker ITF-præsident, Francesco Ricci Bitti, op om.

- Implementeringen af det biologiske pas er et vigtigt skridt i udviklingen af vor antidopingprogram. Det giver os et fantastisk redskab i kampen mod doping i vores sport, siger Francesco Ricci Bitti.

I 2011 blev der kun udført 21 blodtest uden for konkurrence for verdens bedste tennisspillere.

Det er en sammensat arbejdsgruppe med repræsentanter fra både ITF, kvindernes WTA, herrernes ATP samt grand slam-turneringerne, som har foreslået implementeringen af det biologiske pas i 2013.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip