Tennisstjerne: Skal lære af nederlag

Novak Djokovic har prøvet det før. Verdens nummer et har været i 12 grand slam-finaler, og han har vundet halvdelen. Det vil sige, at han også har tabt halvdelen.

Et af nederlagene kom til Rafael Nadal i US Open natten til tirsdag.

En fornem tenniskamp mellem to af verdens allerbedste spillere, som spanieren vandt med 6-2, 3-6, 6-4 og 6-1 efter bragende dueller. En duel havde 54 slag, og spillerne fik alle tilskuere i et proppet Arthur Ashe Stadium til at rejse sig i begejstring.

Men et nederlag er et nederlag. Serberen er skuffet trods flot spil, og Djokovic ved, at han vil bruge det til at komme videre. Til at rejse sig igen.

- Jeg er nødt til at bruge det som motivation. Det er en del af mit liv. Som sportsmand får man nogle nederlag. Man må lære af det, bruge det til at komme videre. Blive ved med at kæmpe, blive ved med at forbedre sig. Det er dét, vi er her for, siger Novak Djokovic.

Serberen slår fast, at han kun er 26 år.

- Jeg tror på, at den bedste tid i min karriere er lige om hjørnet. Jeg føler det sådan. Så længe jeg tror på det, har jeg også gnisten og kærligheden til sporten brændende i mig.

Djokovic forventer dog ikke, at han har set det sidste til den et år ældre Rafael Nadal. De får masser af opgør i fremtiden.

- Han er helt sikkert en af de bedste tennisspillere nogensinde. Kun 27 år og så har han allerede 13 grand slam-titler.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip