Terma vil fordoble flysalg

28/05/2013 11:06

BNB

Nyheder
Ifølge firmaets administrerende direktør Jens Maaløe er en omsætning på 600 mio. kroner og et øget antal ansatte fra 270 personer i dag til cirka 500 i løbet af de næste fem år ikke urealistisk. Det skriver Børsen.»En vækst i den størrelsesorden er bestemt ikke utænkelig. Den er også nødvendig for at få produktionen i Grenaa-fabrikken op i et volumen, der giver en tilfredsstillende indtjening. Men vi er afhængige af, hvor mange F-35 kamply - også kaldet Joint Strike Fighter- den amerikanske producent Lockheed Martin sælger på verdensplan i de kommende år,« siger han til avisen.Det nye F-35 kamply er i skarp konkurrence med F-18 Super Hornet fra amerikanske Boeing, svenske Gripen fra Saab og den europæiske Eurofighter om at afløse det nuværende F-16 kamply. Folketinget beslutter senest i midten af 2015, hvilket kampfly det danske forsvar skal bruge.

Mest læste i dag

Ifølge firmaets administrerende direktør Jens Maaløe er en omsætning på 600 mio. kroner og et øget antal ansatte fra 270 personer i dag til cirka 500 i løbet af de næste fem år ikke urealistisk. Det skriver Børsen.

»En vækst i den størrelsesorden er bestemt ikke utænkelig. Den er også nødvendig for at få produktionen i Grenaa-fabrikken op i et volumen, der giver en tilfredsstillende indtjening. Men vi er afhængige af, hvor mange F-35 kamply - også kaldet Joint Strike Fighter- den amerikanske producent Lockheed Martin sælger på verdensplan i de kommende år,« siger han til avisen.

Det nye F-35 kamply er i skarp konkurrence med F-18 Super Hornet fra amerikanske Boeing, svenske Gripen fra Saab og den europæiske Eurofighter om at afløse det nuværende F-16 kamply. Folketinget beslutter senest i midten af 2015, hvilket kampfly det danske forsvar skal bruge.