Terror og Ukraine på uformel dagsorden i Davos

Når flere end 1500 erhvervsledere og 40 stats- og regeringschefer onsdag mødes til Det Verdensøkonomiske Forums årlige møde i Davos, så er det i skyggen af terrorangrebet i Frankrig, der uden tvivl bliver et hyppigt samtaleemne.

Sammen med konflikterne i Irak og Ukraine vil det dominere diskussionerne, forudses det.

Frankrigs præsident, François Hollande, Belgiens premierminister, Charles Michel, og Tysklands kansler, Angela Merkel, er blandt de prominente gæster ved mødet.

Lige nu hviler hele verdens øjne på de tre lande og deres kamp mod jihadister, der planlægger terrorangreb i Europa.

Efter terrorangrebet i Frankrig, hvor 17 personer blev dræbt, har Frankrig, Belgien og Tyskland gennemført razziaer og anholdt flere mistænkte islamister.

Irakiske ledere som premierminister Haidar al-Abadi og den kurdiske leder, Massud Barzani, og ledere fra de afrikanske lande Mali og Nigeria ventes på mødet, hvor de formentlig vil bede om international støtte i kampen mod islamistiske militante, skriver nyhedsbureauet AFP.

Også Ukraines kamp mod prorussiske separatister i den østlige industriby Donetsk ventes drøftet i de schweiziske alper, hvor Ukraines præsident, Petro Porosjenko, og Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, deltager.

- Både terrorisme og geopolitik vil kaste en skygge over årets møde. Begge emner er seriøse trusler mod politisk stabilitet i Europa, Mellemøsten og Nordafrika, siger Nariman Behravesh, cheføkonom hos IHS, der arbejder med økonomiske analyser.

- De delegerede på årets møde vil sandsynligvis forsøge at få fodslag på to områder. For det første skal regeringer tage de nødvendige skridt for at mindske risikoen for terror. For det andet skal der gøres nok for at bevare og øge væksten i den globale økonomi, siger han.

Davos-mødet er i sin natur uformelt, men det ventes, at europæiske ledere og USA's udenrigsminister, John Kerry, vil bruge tid på at drøfte nogle af de store problemer, der lige nu presser sig på.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip