Terrorforsker: Radikalisering i fængsler er et problem

Ifølge flere medier er den formodede gerningsmand bag weekendens angreb i København for omkring to uger siden blevet løsladt efter en dom for grov vold.

Hvis den oplysning passer, giver det god grund til at sætte fokus på radikalisering i fængslerne. Og ikke kun i Danmark, mener den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp.

- Det er blevet så stort et problem, at EUs terrorkoordinator, Gilles de Kerchove, for nylig sagde, at det er bedre at holde dem, der kommer hjem fra Syrien - og som man ikke mistænker for at have blod på hænderne - ude af fængslerne, siger Ranstorp.

- For det er en rugekasse for radikalisering.

Ranstorp er blevet udpeget til at lede en ekspertgruppe, der skal hjælpe Københavns Kommune med at bekæmpe radikalisering. Han fremhæver, at der i Danmark er problemer med en hel specielt type kriminelle, der radikaliseres i fængslerne.

- De såkaldte cross-overs, der går fra bandemiljøerne videre ind i ekstremisme. Det findes i andre lande også, men ikke på samme måde, siger han.

Han mener, at indsatte under og efter et ophold i fængsel skal have et særligt fokus i kampen imod radikalisering.

- Man skal sætte fokus på radikalisering i fængslerne. Det er vigtigt. Men man skal også have den forebyggende indsats, når de kommer ud, så man holder kontakten, siger han.

- Det svære er, når de kommer ud. Der er de første dage vigtige.

Såfremt mediernes oplysninger passer, rejser det en række spørgsmål hos Ranstorp.

- De interessante spørgsmål er: Var han på Kriminalforsorgens rader som et radikalt individ? Hvad gjorde man? Hvilken kontakt havde han med myndighederne?

I en international sammenhæng understreger Magnus Ranstorp dog, at den danske Kriminalforsorgen i langt højere grad end andre lande har fokus på dette problem.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip