Terrorsigtelse: 31-årig truede Morten Storm på Facebook

Den tidligere PET-agent Morten Storm er nævnt ved navn i en blandt en række opdateringer på en 31-årig mands Facebook-profil. Og det på en måde, som ifølge anklagemyndigheden er truende.

Det fortæller specialanklager Jakob Buch-Jepsen onsdag ved Retten på Frederiksberg, hvor den 31-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør. Manden er ankommet til retten iført grå Hummel-bukser og en sort North Face-trøje.

Han har tilbragt tiden i en celle, siden han tirsdag ved middagstid blev anholdt af politiet.

Ifølge anklagemyndigheden har Facebook-opdateringerne en sådan karakter, at der ikke bare er tale om trusler efter straffelovens almindelige bestemmelser. Der er tale om terrortrusler, lyder det i sigtelsen.

Opdateringerne er ifølge anklagemyndigheden egnede til at skræmme en befolkning, og derfor kommer terrorparagraffen i spil.

Den 31-årige mand har et udenlandsk navn, men han taler og forstår dansk. Han nægter sig skyldig i sigtelsen. Det oplyser hans forsvarsadvokat, Peter Hjørne, i forbindelse med retsmødet.

Ifølge Hjørne erkender manden dog, at det er ham, der har skrevet opdateringerne på Facebook-profilen.

- Min opfattelse er, at det ikke er en opfordring til terror. Det er et udtryk for hans egne tanker, ikke en opfordring, siger Peter Hjørne.

Resten af retsmødet kommer til at foregå for lukkede døre. Det har dommer Poul Egan bestemt med den begrundelse, at den sigtede endnu ikke er blevet afhørt, og at det kan skade politiets videre efterforskning, hvis retsmødet er offentligt.

Retsmøder er i udgangspunkt offentlige, og både advokat Peter Hjørne og repræsentanter fra pressen protesterede mod anklagerens krav om dørlukning, men forgæves.

I forbindelse med forhandlingen om dørlukning fortalte anklageren dog, at der ikke umiddelbart var andre mistænkte i sagen.

De opdateringer, som sagen handler om, fremgår af politiets sigtelse. De er lagt på Facebook i november og december, og flere af dem har nærmest karakter af små digte, der rimer.

En af opdateringerne lyder blandt andet:

- Jeg lever i et land, som har bandet på min profet. Det gør det let at stikke en ned eller ramme plet med en M-16 (en automatriffel, red.) eller en pistol.

I en anden opdatering giver manden udtryk for lyst til at dræbe "en racist, blasfemist eller en militærinfanterist".

Manden har ifølge sigtelsen også i sine opdateringer givet udtryk for, at alle i Danmark skal leve efter islamisk lov, og at man bør hugge hovedet af dem, som ikke gør.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip