Tesfaye giver ny formand plads

SF's næstformand, Mattias Tesfaye, forlader torsdag sin post. Det sker først og fremmest på grund af uoverensstemmelser om den politiske linje, som den nye partiformand Annette Vilhelmsen står for.

Tesfaye er nært knyttet til tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen og den tidligere formand Villy Søvndal, og han støttede da også Astrid Krag i forbindelse med valget af Annette Vilhelmsen som ny partiformand.

- Jeg vil godt understrege, at jeg har haft et godt samarbejde med vores nye formand Annette Vilhelmsen. Hun er en sympatisk og klog politiker. Hun kan blive en god formand for SF, skriver han på Facebook.

- Men det er samtidig ingen hemmelighed, at jeg har været stor fortaler for SF's udvikling under Villy Søvndal og derfor stemte på Astrid Krag i formandsvalget.

Mattias Tesfaye trækker sig også fra landsledelsen og stiller ikke op til Folketinget ved næste valg.

Beslutningen fra Mattias Tesfaye om at trække sig viser, at der trods en klar sejr til Annette Vilhelmsen ved formandsvalget fortsat ikke er helt styr på partiet.

- Der er ikke fuld ro på i partiet, selvom der kom en markant afgørelse. Der er flere, som ikke vil affinde sig med valget. Også på højt plan, siger Hans Mortensen, der er forfatter til SF-bogen "Den røde tråd" og politisk journalist på Weekendavisen, til Ritzau.

Tesfaye var ikke mindst optaget af et opgør med, hvad han så som SF's politisk korrekte rets- og udlændingepolitik, ligesom han med sin fagforeningsbaggrund var optaget af at gøre SF til et parti for de klassiske arbejdere.

- Jeg har været fortaler for at udvikle SF til et parti, der kæmpede mere for de lavtlønnede. Jeg mener, deres stemme har været for svag i dansk politik, skriver Tesfaye.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip