Tesfaye om SF-bosser: I svigter socialismen

Uenighederne i SF fortsætter med at blusse op. En række medlemmer af SF's landsledelse siger nu direkte i Politiken, at den tidligere næstformand Mattias Tesfaye er illoyal og skader partiet, som han stadig er medlem af.

Men Tesfaye tager til genmæle på sin profil på Facebook.

- I morgen (mandag, red.) angribes jeg for at svigte, være suicidal, for at skide i egen rede, for at være opportunist, pleje særinteresser og pubertær, skriver Mattias Tesfaye.

Det er de to SF's landsledelsesmedlemmer Trine Torp og Thomas Klimek, der under overskriften "Det er Tesfaye, der svigter SF" langer ud efter den tidligere næstformand. I deres øjne er der intet ændret i den partilinje, som Tesfaye indtil for nylig støttede.

Og Tesfayes snævre fokus på den arbejdende middelklasse vækker harme. Torp og Klimek mener, at Tesfaye "rammer ved siden af skiven. Hans ord står ikke mål med virkeligheden. Vi har allerede gjort masser af ting for lønmodtagerne."

- Men hvis vi laver en strategisk udvælgelse af bestemte vælgergrupper, svigter vi det at være en folkesocialistisk bevægelse, siger Thomas Klimek til avisen.

Selv mener Tesfaye, at han ramte en akilleshæl, da han kort før jul i et debatindlæg i Politiken anklagede venstrefløjens "kartoffelrækkesocialister" for at have svigtet arbejderklassen i "orange veste og hvide kitler".

- Ingen forholder sig nemlig til substansen i mit indlæg, skriver han på sin Facebook-profil.

Og det, kritikerne ikke forholder sig til, er blandt andet, at "store dele af venstrefløjen - også i SF - har brugt det første år siden valget på at angribe netop nogle af de reformer, der sætter de lavestlønnede i centrum", skriver han.

- Dette går ikke. Det kan ikke være rød politisk. Velfærdsstaten fungerer kun, hvis den arbejdende middelklasse bakker op, skriver Mattias Tesfaye, der får masser af opmuntrende ord, men også kritik for sin opdatering på Facebook.

SF's formand, Annette Vilhelmsen, ønsker over for Ritzaus ikke at kommentere sine partifællers kritik af Mattias Tesfaye.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip