Thatchers optog er en konservativ manifestation

Skrevet af BNB

17/04/2013
Det fortæller Berlingskes korrespondent i London, Michael Bjerre, til Berlingske Nyhedsbureau.»Folk har klappet kortvarigt, når optoget er kørt forbi, men ellers har der været fuldstændig stille. Det har været som at sidde i en tom kirke,« siger han.Flere engelske aviser har i dag skrevet, at Thatcher er den største premierminister, England nogensinde har haft i fredstid, mens Churchill samlede nationen i krigstid. Ifølge aviserne er det den konservative del af befolkningen, som siger farvel til Thatcher i dag, mens hele landet sagde farvel, da Churchill døde i 1965.Den observation bakker Michael Bjerre op om.»Der er ikke overfyldt med mennesker, og langt størstedelen af de fremmødte, som jeg har talt med, er konservative vælgere eller soldater, som er mødt frem for at takke for hendes opbakning til det engelske militær. Man kan sige, afskeden er en konservativ manifestation,« siger han.Der har også været enkelte protester langs ruten, men de har, ligesom resten af de fremmødte, formået at protestere meget afdæmpet.»Enkelte grupper har vist deres utilfredshed ved at vende optoget ryggen, mens andre har stået på afstand med protestskilte. Begge protester blev udført på en ordentlig måde,« siger Michael Bjerre.Kisten er blevet ført gennem Londons gader på en halvanden ton tung kanonlavet, et tohjulet åbent lad, som normalt bruges til at fragte kanoner. Kanonlavetten er trukket af seks sorte heste.På kistens låg har Thatchers børn placeret en stor, hvid rosenbuket med et tilhørende kort, hvor de har skrevet »Beloved Mother - Always in our Hearts« - Elskede mor, altid i vores hjerter.Bisættelsen finder sted i Saint Paul’s Cathedral, hvor flere tidligere premierministre samt den nuværende, David Cameron, deltager. Også det britiske kongehus er til stede.Inden ceremonien gik i gang, sagde David Cameron til BBC, at han »lærte en hel masse af at observere Baronesse Thatcher arbejde.«

Mest læste i dag

Det fortæller Berlingskes korrespondent i London, Michael Bjerre, til Berlingske Nyhedsbureau.

»Folk har klappet kortvarigt, når optoget er kørt forbi, men ellers har der været fuldstændig stille. Det har været som at sidde i en tom kirke,« siger han.

Flere engelske aviser har i dag skrevet, at Thatcher er den største premierminister, England nogensinde har haft i fredstid, mens Churchill samlede nationen i krigstid. Ifølge aviserne er det den konservative del af befolkningen, som siger farvel til Thatcher i dag, mens hele landet sagde farvel, da Churchill døde i 1965.

Den observation bakker Michael Bjerre op om.

»Der er ikke overfyldt med mennesker, og langt størstedelen af de fremmødte, som jeg har talt med, er konservative vælgere eller soldater, som er mødt frem for at takke for hendes opbakning til det engelske militær. Man kan sige, afskeden er en konservativ manifestation,« siger han.

Der har også været enkelte protester langs ruten, men de har, ligesom resten af de fremmødte, formået at protestere meget afdæmpet.

»Enkelte grupper har vist deres utilfredshed ved at vende optoget ryggen, mens andre har stået på afstand med protestskilte. Begge protester blev udført på en ordentlig måde,« siger Michael Bjerre.

Kisten er blevet ført gennem Londons gader på en halvanden ton tung kanonlavet, et tohjulet åbent lad, som normalt bruges til at fragte kanoner. Kanonlavetten er trukket af seks sorte heste.

På kistens låg har Thatchers børn placeret en stor, hvid rosenbuket med et tilhørende kort, hvor de har skrevet »Beloved Mother - Always in our Hearts« - Elskede mor, altid i vores hjerter.

Bisættelsen finder sted i Saint Paul’s Cathedral, hvor flere tidligere premierministre samt den nuværende, David Cameron, deltager. Også det britiske kongehus er til stede.

Inden ceremonien gik i gang, sagde David Cameron til BBC, at han »lærte en hel masse af at observere Baronesse Thatcher arbejde.«