Thomas Larsen: Dårligt politisk håndværk fra Vilhelmsen

Og det er i høj grad selvforskyldt, mener Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

»Der er ingen tvivl om, at det er hende, der har ønsket at få et ministerium med den her indretning, og der har hun efter min mening ikke set rigtigt, og hun har nok heller ikke fået den rigtige rådgivning,« siger han og fortsætter:

»Det er udtryk for dårligt politisk håndværk, at man får lavet et ministerium, som så hurtigt udløser kritik fra egne rækker. Og det er en afgørende pointe, at det ikke er de politiske modstandere, der kritiserer regeringen. Det er altså kritik, der kommer fra socialdemokratiske folketingsmedlemmer, som altså nu ser meget kritisk på Annette Vilhelmsens nye ministerium«.

Kritikken fra medlemmer af den socialdemokratiske folketingsgruppe og flere eksperter går på, at Annette Vilhelmsen har fået børneområdet med sig over i den nye ministerium. Frygten er, at børnene går tabt i debatten, når Vilhelmsen også har det sociale område og integrationen under sine vinger.

»De mener, at hun er ved at underminere en kongstanke, som regeringen har arbejdet for, siden den blev etableret i 2011. Der arbejdede man ud fra en filosofi om, at man skulle skabe sammenhæng i børnenes hverdag og ikke mindst skoledag og læring fra tidligste færd. Det er hele den kongstanke, som Annette Vilhelmsen er ved at ødelægge, fordi hun tager nogle områder inden for børneområdet, som rettelig burde placeres i Undervisningsministeriet,« siger Thomas Larsen.

Han er enig med kritikerne i, at Annette Vilhelmsen kommer til at skulle gabe over alt for meget.

»Hun kommer til at sidde med et alt for stort ministerium. Det havde været det klogeste for hende at sidde med et rent Socialministerium, hvor hun kunne være med til at give regeringen en klarere socialpolitisk profil, som også havde været til gavn for SF,« siger Thomas Larsen.

I stedet for at få en frisk start efter en hård tid i Erhvervs- og Vækstministeriet, så er Annette Vilhelmsen ifølge Thomas Larsen nu ved at score et »politisk selvmål«. Og der skal ske noget, hvis den »værst tænkelige start« skal vendes til noget positivt for SF-formanden.

»Hun skal gribe fat om rattet og komme med nogle klare ønsker om, hvad hun vil bruge ministeriet til. Hun var meget defensiv og ville ikke melde noget ud. Det er et udtryk for dårligt politisk håndværk. Jeg forventer ikke, at hun skulle komme med store drejebøger under armen første dag, men hun kunne i det mindste komme med nogle pejlemærker for, hvad hun ville med sit nye ministerium,« siger Berlingskes politiske kommentator.

 

Dagens Gossip