Thomas Larsen: »Rokadens tabere må være skuffede«

Og endelig så skal man ifølge den poliske kommentator ikke se bort fra socialdemokraternes Nicolai Wammen (S), som også må føle sig skuffet. Ganske vist bliver han forfremmet ved at skifte uropaministerposten ud med netop forsvarsministerposten, men det er ikke en af de mest fremtrædende poster i regeringen, og han har længe været nævnt som en værdig og oplagt kandidat til enten at blive erhvervs- og vækstminister eller ny udenrigsminister.

Hvad angår den forhenværende fødevareminister, Mette Gjerskov (S), lægger Berlingskes politiske kommentator ikke fingrene imellem og siger, at det må opfattes som en »regulær fyring«. En fyring som han ikke er så overrasket over. Heller ikke afskedigelsen af tidligere trafikminister Henrik Dam Kristensen (S) overrasker ham.

»Henrik Dam Kristensen har vel egentlig ud fra de forudsætninger, han har haft at arbejde med, gjort det ganske solidt og fornuftigt. Han har godt nok ikke været særlig synlig, men der har heller ikke været så mange positive sager, han har kunnet sælge til offentligheden, og jeg tror, at det lå i kortene, at der var udsigt til generationsskifte. Han er af de ældste ministre på holdet, og nu har man vurderet, at han har udtjent sin værnepligt,« siger Thomas Larsen.

 

Dagens Gossip