Thomas Larsen: SFs ja til regering redder ikke partiet

Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

»SF er i så massive problemer, at hun på flere planer har mistet kontrollen over partiet. Hvis meningsmålingerne fortsat falder lodret, så kan hun blive tvunget til at trække i nødbremsen og forlade regeringen. Og her kan et regeringsindgreb i den verserende konflikt mellem lærerne og kommunerne blive det strå, der knækker SFs ryg, fordi baglandet er så meget imod et regeringsindgreb til fordel for kommunerne,« siger Thomas Larsen.

Annette Vilhelmsen sagde i Deadline, at SF »stiller op til regering, fordi det er der, hvor vi får mest indflydelse.«

For et par uger siden var SF-formanden imidlertid uklar i mælet, da talen faldt på partiets fremtid, og det er ifølge Thomas Larsen den uklarhed, som Vilhelmsen nu forsøger at råde bod på.

»Hun har fejlet én gang ved at åbne op for, at SF kunne være på vej ud af regeringen, og det siger noget om hendes manglende erfaring som politisk leder. Som partiformand kan man ikke gå ud og åbne for diskussioner om, hvorvidt man er med eller ikke med i regeringen. Man er i regering, indtil det modsatte er bevist. Det har hun nu indset, og derfor laver hun dette redningsforsøg,« siger Thomas Larsen.

At SF-formanden tidligere har været tilbageholdende omkring SFs regeringstilslutning efter næste valg kommer til at få betydning for SFs gennemslagskraft i regeringens kommende politiske opgaver, lyder det.

»Hun kan ikke sige andet. Hvis hun, som hun allerede er kommet til at gøre det, signalerer, at SF kan være på vej ud af regeringen, så vil SF ikke have nogen som helst autoritet i regeringen. Det er ødelæggende for SF og de store udfordringer, der ligger forude her i foråret med reform af SU og kontanthjælpssystemet,« siger Thomas Larsen.

 

Dagens Gossip