Thomasberg: Intet nag til klubben - og så alligevel

Tre kampe. Det var, hvad Thomas Thomasberg fik i forårssæsonen, inden Fredericia valgte at skippe ham som cheftræner.

Forklaringen var, at man i de tre kampe havde indkasseret tre nederlag, og hovedpersonen selv er da også forstående over fyringsgrundlaget.

- Det er altid træls, når man nu håber på at få succes, der hvor man nu er, siger Thomas Thomasberg til sporten.dk og fortsætter:

- Man ved det jo godt, når man ikke helt har fået skrabet point nok sammen her i starten. Vi har fået tre point i de første fire kampe, og dem fik vi mod FC Fyn, der er gået konkurs, og da efteråret sluttede af med tre kampe og kun et point, så bliver det ligesom draget med ind i det. Så set over den seneste periode har pointhøsten ikke været tilfredsstillende. Vi har så også spillet fem af de seks kampe på udebane og mødt et par af topholdene her i starten, og der ærgrer det mig lidt, at jeg ikke får lov at tage de tre kommende hjemmebane-kampe med, der kommer nu her.

Trods skuffelsen over fyringen bærer Thomas Thomasberg ikke nag over for klubbens ledelse. Den nu tidligere Fredericia-træner er mere skuffet over tanken om, at han ikke kommer til at fuldføre det opsatte projekt, der skulle føre til en Superliga-oprykning.

- Der er ikke noget nag. Jeg har haft en fin tid i klubben og haft det rigtig godt med både spillerne og lederne. Men det er sådan, fodbold er. Der bliver truffet nogle beslutninger, men jeg havde selvfølgelig troet på, at jeg stadig kunne have ført projektet videre, der skulle have ført til en topplacering næste sæson og også gerne en oprykning, fortæller Thomasberg.

Lige nu har han blot brug for en puster. Men han han forsikre, at han bliver i faget. Et fag, der har betydet meget for den 38-årige træner.

- Jeg skal stadig være inden for fodbold, det har jeg levet af, siden jeg var 19 år. Jeg har endnu ikke som træner eller spiller været i den nederste halvdel af tabellen, og tager man det helt konkret på trænerfronten, så er jeg blevet nummer fire hos FC Midtjylland - en placering, de kun har overgået en gang siden. I Hjørring var jeg med til at rykke op i 1. division, og så er jeg blevet henholdsvis nummer syv og seks med Fredericia de seneste to år, afslutter han.

Fredericias nye midlertidige trænerduo bliver klubbens koncept-manager Allan Simonsen og den hidtidige assistent og angrebstræner Steen Tychosen.

 

 

 

 

Dagens Gossip