Thor Möger stadig folketingskandidat for SF

Efter formandsopgøret i SF har det ligget i luften, at flere medlemmer af den tabende fløj måske ville skifte til Socialdemokraterne, og onsdag valgte den markante SF'er Kasper Bjering Jensen at tage skridtet og melde sig ind hos S.

SF's tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen er dog indtil videre fortsat i SF, skriver han i en kort sms til Ritzau.

- Er på ferie i Indien og tager derfor i udgangspunktet ikke telefonen. Jeg er folketingskandidat for SF i Aarhus Nord. Godt nytår og venlig hilsen - Thor Möger, skriver han.

Thor Möger Pedersen fik i regeringens første år ry for at være en effektiv og driftsikker minister. Han sad i regeringens magtfulde koordinationsudvalg og var et vigtigt bindeled mellem SF og de øvrige regeringspartier.

Men internt i SF var han upopulær, fordi mange SF'ere mente, at han stod bag en højredrejning og topstyring af partiets politik.

Da Annette Vilhelmsen vandt formandsopgøret over den tidligere SF-tops kandidat, Astrid Krag, valgte hun at udskifte Thor Möger Pedersen som skatteminister med SF's tidligere formand Holger K. Nielsen, der havde støttet hende i formandsvalgkampen.

Da Thor Möger Pedersen ikke opnåede valg til Folketinget ved sidste valg, røg han helt ud af Christiansborg. Det har sammen med hans politiske linje åbnet for spekulationer om, hvorvidt han ville skifte til Socialdemokraterne.

SF's tidligere næstformand Mattias Tesfaye overvejer fortsat sin stilling. Han vil dog ikke udtale sig om, hvorvidt han hælder til at skifte til Socialdemokraterne.

- Jeg er uafklaret med, hvad jeg skal med politik. Og om jeg overhovedet skal noget med politik. Indtil jeg er afklaret, træffer jeg ingen beslutninger, siger Mattias Tesfaye til Politiken.

Dermed fortsætter uroen i SF efter formandsopgøret. For knap en måned siden valgte Kasper Bjering Jensen, at melde sig ud på grund af uenighed om den politiske linje i regeringspartiet, efter Annette Vilhelmsen kom til.

Onsdag meldte Kasper Bjering Jensen sig i stedet ind i Socialdemokraterne.

Kasper Bjering Jensen sad i SF's landsledelse og blev betragtet som en af de centrale figurer i gruppen omkring Thor Möger Pedersen og Mattias Tesfaye.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip