Thorbjørn Olesen i topform: Jeg vil vinde en major

19/04/2013 11:54

BNB

Nyheder
Han sluttede kun ét slag dårligere end verdens nummer et, Tiger Woods. Det danske golffænomen Thorbjørn Olesen præsterede over både andres og egne forventninger, da han i weekenden sluttede som nummer seks ved US Masters. Alligevel betragter han stadig ikke sig selv som en del af verdenseliten. - Det gør jeg måske ikke helt endnu. Men jeg synes, at jeg er på vej hen imod det. Jeg er på det rigtige spor både spillemæssigt og personligt. Der er stadig et stykke vej, før jeg kommer helt derop, men jeg føler i hvert fald, at jeg er blandt de bedste, når jeg spiller godt, det er helt sikkert, siger Thorbjørn Olesen til sporten.dk. Turneringen på den skønne bane i Georgia, USA, bød på den 23-årig danskers helt store gennembrud, og selv havde hovedpersonen svært ved at se sig selv så langt, hvis du spurgte ham for bare et år siden. - Jeg begyndte at spille rigtigt godt sidste år, så det var ét af mine mål at komme med i de store majors og spille alle de største turneringer. Men lige at slutte nummer seks, det havde jeg selvfølgelig ikke lige regnet med i mit første år. Men jeg har egentligt følt, at jeg har spillet rigtig godt i år, så jeg havde da en vis tro på det, lyder det fra Thorbjørn Olesen. Det er ingen hemmelighed, at Thorbjørn Olesen førhen ikke sagde nej til en god bytur. Nattelivet og det andet køn trak lidt mere end golfen, da han var i alderen 13 til 18 år, har han tidligere udtalt, men i dag er stilen lagt om, og selvom søndagens flotte præstation gav fin anledning til fest, så blev aftenen fejret på rolig manér. - Vi var ikke rigtig ude at fejre det. Vi var ude og spise, hvor vi fik et par glas vin. Det var faktisk ret stille og roligt, siger Thorbjørn Olesen, der i disse dage er hjemme i Danmark på et kort visit, inden Zurich Classic of New Orleans, USA, starter på torsdag. Han er den yngste inden for top 48 på verdensranglisten, og med sine kun 23 år på fødselsattesten er der selvsagt masser af tid til at indfri golf-drømmene. For dem er der mange af. - Et mål er da, om jeg ikke kan komme op i top 10 på et tidspunkt. Jeg vil sige, at hovedmålet er at vinde en major-turnering. Det er ikke lige i den nærmeste fremtid, jeg tænker på det, men det er i hvert fald det, jeg prøver at arbejde mig hen imod. Men om fem til seks år skulle jeg gerne have vundet en masse turneringer, siger Thorbjørn Olesen, der godt kan mærke, at kendskabet til ham er vokset markant på det seneste. - Det har været rigtig fedt, at de også lægger mærke til mig uden for Danmark. Det giver selvfølgelig mig endnu mere selvtillid. Så det er kun positivt, fortæller han. Thorbjørn Olesen er med sin præstation under US Masters rangeret som nummer 34 i verdenen. Næstbedste dansker er Thomas Bjørn, der indtager 63. pladsen.

Mest læste i dag

Han sluttede kun ét slag dårligere end verdens nummer et, Tiger Woods.

Det danske golffænomen Thorbjørn Olesen præsterede over både andres og egne forventninger, da han i weekenden sluttede som nummer seks ved US Masters.

Alligevel betragter han stadig ikke sig selv som en del af verdenseliten.

- Det gør jeg måske ikke helt endnu. Men jeg synes, at jeg er på vej hen imod det. Jeg er på det rigtige spor både spillemæssigt og personligt. Der er stadig et stykke vej, før jeg kommer helt derop, men jeg føler i hvert fald, at jeg er blandt de bedste, når jeg spiller godt, det er helt sikkert, siger Thorbjørn Olesen til sporten.dk.

Turneringen på den skønne bane i Georgia, USA, bød på den 23-årig danskers helt store gennembrud, og selv havde hovedpersonen svært ved at se sig selv så langt, hvis du spurgte ham for bare et år siden.

- Jeg begyndte at spille rigtigt godt sidste år, så det var ét af mine mål at komme med i de store majors og spille alle de største turneringer. Men lige at slutte nummer seks, det havde jeg selvfølgelig ikke lige regnet med i mit første år. Men jeg har egentligt følt, at jeg har spillet rigtig godt i år, så jeg havde da en vis tro på det, lyder det fra Thorbjørn Olesen.

Det er ingen hemmelighed, at Thorbjørn Olesen førhen ikke sagde nej til en god bytur. Nattelivet og det andet køn trak lidt mere end golfen, da han var i alderen 13 til 18 år, har han tidligere udtalt, men i dag er stilen lagt om, og selvom søndagens flotte præstation gav fin anledning til fest, så blev aftenen fejret på rolig manér.

- Vi var ikke rigtig ude at fejre det. Vi var ude og spise, hvor vi fik et par glas vin. Det var faktisk ret stille og roligt, siger Thorbjørn Olesen, der i disse dage er hjemme i Danmark på et kort visit, inden Zurich Classic of New Orleans, USA, starter på torsdag.

Han er den yngste inden for top 48 på verdensranglisten, og med sine kun 23 år på fødselsattesten er der selvsagt masser af tid til at indfri golf-drømmene. For dem er der mange af.

- Et mål er da, om jeg ikke kan komme op i top 10 på et tidspunkt. Jeg vil sige, at hovedmålet er at vinde en major-turnering. Det er ikke lige i den nærmeste fremtid, jeg tænker på det, men det er i hvert fald det, jeg prøver at arbejde mig hen imod. Men om fem til seks år skulle jeg gerne have vundet en masse turneringer, siger Thorbjørn Olesen, der godt kan mærke, at kendskabet til ham er vokset markant på det seneste.

- Det har været rigtig fedt, at de også lægger mærke til mig uden for Danmark. Det giver selvfølgelig mig endnu mere selvtillid. Så det er kun positivt, fortæller han.

Thorbjørn Olesen er med sin præstation under US Masters rangeret som nummer 34 i verdenen. Næstbedste dansker er Thomas Bjørn, der indtager 63. pladsen.