Thorbjørn Olesen tager et stort hop på ranglisterne

Skrevet af BNB

15/04/2013
Verdensranglisten toppes fortsat af Tiger Woods, der sluttede lige foran Olesen på en fjerdeplads. Han fører med 486,9 point, foran Rory McIlroy, der trods et skidt Masters beholder andenpladsen foran Masters-vinderen Adam Scott. Et endnu større hop tager Thorbjørn Olesen på Europaturens pengeliste, European Race to Dubai. Olesen modtog 213.206 euro (1.23 mio kr.) for sjettepladsen og det bringer ham fra niendepladsen helt frem til en fjerdeplads, med samlet 647.125 euro. Thorbjørn Olesen spillede en flot sidste runde i slag under par, efter han havde forbedret sit spil gennem weekenden. Et kig på turneringens statistikker viser, at Olesen ligger i top i mange af statistikkerne. Olesen er den spiller, der har slået flest birdies af alle med 21 af slagsen. Over halvdelen af dem har han hentet på banens par 5-huller, hvor han også har lavet flest med 12. Olesen var selv utilfreds med, at hans chip op på greens ikke var gode nok, men til en trøst viser statistikken, at Olesen har været blandt de bedste til at komme på greens. I statistikken over de såkaldte Green In Regulation, GIR, ligger Olesen nummer to. GIR er et udtryk for, hvorvidt spillerne rammer greens, så de har to putt. For eksempel, at man rammer greenen med sit trejde slag på et par 5-hul. Her har Olesen været inden GIR 73,6 procent af tilfældene, hvilket kun er overgået af turneringens vinder Adam Scott.

Mest læste i dag

Verdensranglisten toppes fortsat af Tiger Woods, der sluttede lige foran Olesen på en fjerdeplads. Han fører med 486,9 point, foran Rory McIlroy, der trods et skidt Masters beholder andenpladsen foran Masters-vinderen Adam Scott.

Et endnu større hop tager Thorbjørn Olesen på Europaturens pengeliste, European Race to Dubai. Olesen modtog 213.206 euro (1.23 mio kr.) for sjettepladsen og det bringer ham fra niendepladsen helt frem til en fjerdeplads, med samlet 647.125 euro.

Thorbjørn Olesen spillede en flot sidste runde i slag under par, efter han havde forbedret sit spil gennem weekenden. Et kig på turneringens statistikker viser, at Olesen ligger i top i mange af statistikkerne. Olesen er den spiller, der har slået flest birdies af alle med 21 af slagsen. Over halvdelen af dem har han hentet på banens par 5-huller, hvor han også har lavet flest med 12.

Olesen var selv utilfreds med, at hans chip op på greens ikke var gode nok, men til en trøst viser statistikken, at Olesen har været blandt de bedste til at komme på greens. I statistikken over de såkaldte Green In Regulation, GIR, ligger Olesen nummer to. GIR er et udtryk for, hvorvidt spillerne rammer greens, så de har to putt. For eksempel, at man rammer greenen med sit trejde slag på et par 5-hul. Her har Olesen været inden GIR 73,6 procent af tilfældene, hvilket kun er overgået af turneringens vinder Adam Scott.