Thorbjørnen sover, mens den gamle Bjørn er vågnet

Formkurven peger i hver sin retning for to danske golfbjørne, Thomas Bjørn og Thorbjørn Olesen, før deres deltagelse i British Open, der spilles i næste uge.

Siden 23-årige Thorbjørn Olesen i april blev nummer seks i Masters, årets første major, har det været småt med resultater fra talentets side, og han har ikke klaret et cut siden den fine præstation på Augusta-banen i Georgia.

Til gengæld er en anden og ældre dansk Bjørn for alvor kommet ud af hi og har indledt jagten på topresultater. Og Thomas Bjørn, som det handler om, har gjort det så godt på det seneste, at han i weekenden via en ottendeplads i Alstom Open de France kvalificerede sig til årets British Open, der spilles om halvanden uge på Muirfield-banen i Skotland.

- Det ser ud til, at han har fundet noget, der virker, og så kommer der også resultater. Sådan er det altid med ham, siger den danske golflandstræner Leif Nyholm, der kender 42-årige Thomas Bjørn særdeles godt som hans træner gennem mange år.

Og ifølge Leif Nyholm er der grund til at være optimistisk på den gamle Bjørns vegne op til årets tredje major.

- Thomas Bjørn har jo vist, at han har en formkurve med pil opad. Og han har tidligere demonstreret i British Open, at han kan spille sådan noget golf, som skal spilles dér, siger Leif Nyholm med henvisning til, at British Open som en af de få på European Tour spilles på en såkaldt linksbane, hvor en ofte barsk natur i kystnære områder har overtaget, og hvor banen er kendetegnet ved relativt ujævne fairways, tyk rough og dybe bunkers.

- Det er helt klart, at han har det, der skal til dér. Et rigtigt godt kort spil og en rigtig god fantasi. Nogle gange bliver man nødt til - selv for de her spillere - at opfinde et slag til lejligheden, fordi man kan opleve noget på banen, man ikke lige har været udsat for før. Så skal man kunne opfinde et slag til lejligheden, og det kan Thomas. Han er SÅ kreativ inde omkring green, siger Leif Nyholm.

Landstræneren tror på, at Thomas Bjørn i sin nuværende form har mulighed for at gå hele vejen i British Open.

- Det kan han sagtens, og det er jo det, der er med linksgolf. Det har ikke så meget at gøre med, om man kan slå langt, eller om man kan ditten eller datten. Det handler om at kunne chippe og putte og slå bolden de rigtige steder hen. Og det kan sådan en som Thomas Bjørn i særdeleshed, siger Leif Nyholm, der ikke anser Thomas Bjørns 42 somre som en hindring i denne sammenhæng.

- Tom Watson var lige ved at vinde turneringen som 60-årig, påpeger Nyholm.

For 23-årige Thorbjørn Olesen handler British Open om helt andre ting end at gå efter sejren.

- Thorbjørn Olesen skal først og fremmest finde sit spil igen. Han skal se at komme i gang. Få klaret et cut og arbejde sig lidt op og få selvtillid igen. Så kommer han også, mener golftræneren, der tror, at den unge dansker måske er blevet ramt lidt af den enorme opmærksomhed, han pludselig fik, da han spillede sig i top 10 i Masters.

- Thorbjørn har ikke rigtigt kunne finde ud af det efter Masters. Det var nok den lidt voldsomme interesse, der var for ham. Det kan sagtens være det, der har ramt ham. Man har oplevet det hos mange spillere. Han skal lige finde sine ben igen, for der er ingen tvivl om, at han har talentet. Det er nok et spørgsmål om at få samlet fokus på det, det handler om, vurderer Leif Nyholm.

 

Dagens Gossip