Thorning afviser nye trepartsforhandlinger

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afviser fagbevægelsens ønske om at genoptage de skibbrudne trepartsforhandlinger med fagforeninger og arbejdsgivere, som skulle have skaffet fire milliarder kroner.

- Det er ikke nogen god idé. Der har vi været. Det endte blindt. Derfor er der ingen grund til at gå tilbage til en fuser, siger statsministeren tirsdag på sit ugentlige pressemøde.

Her advarede hun mod en "hetz" mod de ledige, men understregede samtidig, at arbejdsløse skal søge job, som de har pligt til.

- Det er et paradoks. Vi skal hjælpe de arbejdsløse, alt hvad vi kan, med uddannelse og vores akutjob-pakke. Men vi skal selvfølgelig også sikre, at rådighedsforpligtelsen for arbejdsløse bliver overvåget og overholdt, siger statsministeren.

Der findes ifølge TV2 godt 10.000 ledige job, som arbejdsløse ikke har søgt.

- Budskabet er fuldstændig klart til de ledige. De skal tage det arbejde, der er. Det har man en pligt til, siger Helle Thorning-Schmidt og understreger, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) følger sagen.

Statsministeren påpeger samtidig, at regeringen vil forbedre virksomhedernes konkurrenceevne for at skabe private job, hvor Danmark har mistet 170.000 job siden krisen.

- Vi er enormt udfordret i forhold til at beholde produktionsarbejdspladser og industrivirksomheder i Danmark. Vi har mistet 20 procent af vores konkurrencekraft, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun vil ikke garantere, at ingen børnefamilier må gå fra hus og hjem, når regeringens uddannelsestilbud om et halvt år udløber til de langtidsledige, som har mistet dagpenge.

- Vi har et godt og solidt kontanthjælpssystem. Jeg tror, at det er vigtigt at sige, at man ikke kan garantere noget, siger statsministeren.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip