Thorning bakker op om Vejlegård-blokade

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tager skarpt afstand fra et forslag fra Venstre og Dansk Folkeparti om at begrænse retten til faglige konflikter som den, der finder sted på restaurant Vejlegården.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad var statsministeren klar i mælet, da hun på Dansk Metals kongres i Aalborg kommenterede situationen på den blokaderamte restaurant.

- Venstre og Liberal Alliance har brugt sommeren på at spise stegt flæsk på Vejlegården, sagde Helle Thorning ifølge avisen.

- Det undrer mig, at Venstre og Dansk Folkeparti i ramme i alvor foreslår at tage konkrete rettigheder fra danske lønmodtagere, sagde hun.

Venstre og Dansk Folkeparti har i sommer stillet forslag om at forbyde faglige blokader mod virksomheder, der har indgået en alternativ overenskomst.

Men det forslag er regeringen lodret imod.

- Uden en konfliktret kan danske lønmodtagere intet gøre, hvis der kommer udenlandske arbejdere og vil arbejde for 30 kr. i timen, sagde Helle Thorning i sin tale ifølge avisen.

- Venstre og Dansk Folkepartis forslag ikke bliver ikke til noget, så længe vi har et flertal, fastslog Helle Thorning-Schmidt.

 

Dagens Gossip