Thorning: Der er ingen luksus i daginstitutionerne

Regeringen gør meget for at forbedre vilkårene i landets daginstitutioner, hvor antallet af børn pr. voksen stiger.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som understreger, at en ekstrabevilling på 700 millioner kroner i finansloven skal sikre flere pædagoger, selv om der ikke bliver tale om en luksussituation i daginstitutionerne.

- Regeringen har gennem lang tid brugt flere penge på vores børn. Det har vi gjort ved den seneste finanslov, og vi har også gjort det tidligere.

- Det betyder reelt, at der er over 700 millioner kroner ekstra årligt til vores børn. Det kan godt være, at det ikke er luksus i daginstitutionerne, men det er under alle omstændigheder bedre end den nulvækst, som en borgerlig regering vil have, siger Helle Thorning-Schmidt.

Spørgsmål: Men er det nok til at vende udviklingen?

- Det er hvert fald nok til at gøre det lidt bedre ude i daginstitutionerne, siger statsministeren i forbindelse med mandagens besøg ved Bilka i Ishøj.

Siden 1986 er der blevet 58 procent flere børn per voksen, når man ser på den tid, hvor pædagoger og medhjælpere er sammen med børnene. Det viser en ny undersøgelse blandt 355 pædagoger.

I regeringsgrundlaget står der blandt andet om pædagoger, at kvaliteten af dagtilbuddene skal øges, eksempelvis ved at stille krav om normeringer for, hvor mange børn der maksimalt må være per voksen i daginstitutionerne.

En sådan model er Enhedslisten blandt andet varme tilhængere af.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip