Thorning: Der er ingen luksus i daginstitutionerne

Skrevet af admin

05/01/2015

Mest læste i dag

Regeringen gør meget for at forbedre vilkårene i landets daginstitutioner, hvor antallet af børn pr. voksen stiger.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som understreger, at en ekstrabevilling på 700 millioner kroner i finansloven skal sikre flere pædagoger, selv om der ikke bliver tale om en luksussituation i daginstitutionerne.

- Regeringen har gennem lang tid brugt flere penge på vores børn. Det har vi gjort ved den seneste finanslov, og vi har også gjort det tidligere.

- Det betyder reelt, at der er over 700 millioner kroner ekstra årligt til vores børn. Det kan godt være, at det ikke er luksus i daginstitutionerne, men det er under alle omstændigheder bedre end den nulvækst, som en borgerlig regering vil have, siger Helle Thorning-Schmidt.

Spørgsmål: Men er det nok til at vende udviklingen?

- Det er hvert fald nok til at gøre det lidt bedre ude i daginstitutionerne, siger statsministeren i forbindelse med mandagens besøg ved Bilka i Ishøj.

Siden 1986 er der blevet 58 procent flere børn per voksen, når man ser på den tid, hvor pædagoger og medhjælpere er sammen med børnene. Det viser en ny undersøgelse blandt 355 pædagoger.

I regeringsgrundlaget står der blandt andet om pædagoger, at kvaliteten af dagtilbuddene skal øges, eksempelvis ved at stille krav om normeringer for, hvor mange børn der maksimalt må være per voksen i daginstitutionerne.

En sådan model er Enhedslisten blandt andet varme tilhængere af.

/ritzau/