Thorning: Det går godt i regeringen

På mindre end en uge har SF mistet to fremtrædende profiler, der begge har pakket sydfrugterne, fordi de er uenige i den politiske linje, som, de mener, SF's nye formand, Annette Vilhelmsen, har lagt.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil ikke blande sig i diskussionerne i SF, men siger på sit ugentlige pressemøde:

- Det er ikke min opgave at diskutere interne SF-spørgsmål. Men jeg vil gerne understrege, at vi har et rigtig godt samarbejde med samtlige SF's ministre.

- Enhver kan også se, at regeringen kører fint og nogenlunde strømlinet. Vi lægger forslag frem i fællesskab. Det afspejler naturligvis, at vi har et rigtig godt samarbejde, siger Helle Thorning-Schmidt.

SF's hidtidige næstformand Mattias Tesfaye valgte i sidste uge at nedlægge sine tillidsposter i partiet, og mandag i besluttede medlem af SF's landsledelse og arbejdshest gennem en årrække Kasper Bjering Jensen at melde sig ud af partiet.

De hoppede begge af i utilfredshed med den linje, som er lagt af Villy Søvndals efterfølger, Annette Vilhelmsen.

På vej til et officielt besøg i Kina kommenterer Søvndal udmeldingerne på Facebook:

- Jeg synes ikke, der er noget i de seneste måneder, der kan siges at have ændret væsentligt på SF's projekt eller profil, skriver han.

Han nævner, at Danmark er kåret som det mest klimafornuftige land, Palæstina opgraderet i FN og en finanslov i hus med Enhedslisten.

Det er gode SF-resultater og gode resultater for regeringen, påpeger Villy Søvndal.

- Så min opfordring er: Bak op om SF's nye formand. Giv Annette tid til at sætte sit hold og formulere sin strategi. Og bliv i SF og vær med til at gøre SF stærkere! lyder det fra den forhenværende formand.

Ifølge en fåmælt Annette Vilhelmsen på vej til gruppemøde tirsdag fejler sammenholdet i SF ikke noget.

Spørgsmål: Annette Vilhelmsen, hvordan går det med sammenholdet i SF?

- Det går rigtig godt, lyder det korte svar fra Vilhelmsen, der fejer alle andre spørgsmål af banen med en konstatering af, at hun er på vej til gruppemøde.

Mandag sagde et andet medlem af SF's landsledelse, Andreas Albertsen, til Ritzau, at flere går med tanker om at gøre Tesfaye og Bjering Jensen følgeskab ud ad bagdøren.

- Jeg ved, at der sidder mange derude og overvejer at gøre som Kasper og Mattias. Mange, der som mig støttede Astrid i formandsopgøret og ofte var enige med Kasper og Mattias, sagde han.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip