Thorning: Det har været meget op ad bakke

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er lørdag til S-kongres på et tidspunkt, hvor en stigende del af hendes vælgere tvivler på hendes lederskab.

Og ifølge meningsmålingerne vil Lars Løkke Rasmussen (V) blive statsminister, hvis der var valg i dag.

Men midt i de dårlige målinger er det vigtigste ifølge Thorning, at regeringen har fået Danmark "tilbage på sporet" og rettet økonomien op.

Det er budskabet til de dele af baglandet, som er bekymret for, om Socialdemokraterne vil tabe magten ved de kommende kommunal- og folketingsvalg:

- Ja, vi har haft travlt. Vi har handlet. Der er blevet spildt mælk under vejs. Æg er blevet slået i stykker. Det har tit været op ad bakke.

- I har alle sammen mødt en nabo eller en kollega, som havde flere spørgsmål, end I synes, I havde svar. Jeg ved udmærket godt, at I har kæmpet for at forklare, hvad vi har gjort.

- Derfor er jeg også glad for, at jeg i dag kan sige: Danmark er tilbage på sporet, siger Helle Thorning-Schmidt i sin tale på Socialdemokraternes kongres i Aalborg.

Ved sidste års kongres kæmpede Socialdemokraterne også med dårlige meningsmålinger. Den gang var beskeden fra Helle Thorning-Schmidt til baglandet:

- Tro mig: Det er ikke slut, før blondinen har stillet stiletterne.

Men siden den trodsige melding er det ikke lykkedes at overbevise flere vælgere om at Socialdemokraterne er på rette vej.

Partiet står lige nu til blot 19,6 procent af stemmerne i Ritzau Index, der er et gennemsnit af landets fem toneangivende meningsmålinger, Voxmeter, Epinion, Gallup, Greens og Rambøll.

Samtidig rejserne vælgerne i flere målinger spørgsmålstegn ved Thornings eget lederskab.

Thorning forsøger dog at indgyde baglandet håb forud for kommunalvalget til november.

- Jeg er ikke i tvivl om, at vi får et bedre valg end spåmænd og spåkonerne forudsiger, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun sender samtidig sender en "varm tak" til Margrethe Vestager (R) og Annette Vilhelmsen (SF), selvom regeringssamarbejdet har været præget af uenigheder.

- Vi er tre partier i regeringen. Det tror jeg, at de fleste har bemærket. Og nej, vi er ikke ligesom VKO. Vi gør det på vores måde. Mindre spin og mere substans.

- Det er måske ikke altid lige strømlinet. Men der bliver truffet flere beslutninger, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip