Thorning: DFs stemme om social dumping er falsk

Statsministeren henviste blandt andet til Venstre og Dansk Folkepartis tidligere forslag om, at det skal være ulovligt at starte en konflikt med en arbejdsgiver, der har en overenskomst med en anden lønmodtagerorganisation.

»Forslaget siger alt om, hvad vi er oppe imod. Dansk Folkeparti råber op om social dumping, men den stemme er og bliver falsk. Hvad gjorde de i de ti år, VKO sad med ansvaret? Svaret blæser i vinden,« siger statsministeren.

Forslaget fik aldrig flertal, hvilket, fortalte Helle Thorning til 3F-medlemmerne, var deres held.

»Hvis Venstres og Dansk Folkepartis forslag var blevet vedtaget, så ville I stå magtesløse, hvis udenlandske lønmodtagere kom til Danmark og arbejdede på deres lokale overenskomst. Kort sagt, en industriarbejder her i Danmark ville pludselig skulle konkurrere med lønninger helt ned til 30 kroner i timen,« siger hun.

»Heldigvis var der ikke flertal for den ide, og i nattens mulm og mørke blev forslaget også trukket tilbage - nu er det som om, det næsten ikke eksisterer.«

Statsministeren benyttede lejligheden til at sige til fagforeningsmedlemmerne, at hendes regering vil sætte handling bag ordene.

»Vi vil sørge for bedre brug af arbejdsklausuler, en styrket indsats fra myndighedernes side, et stærkere internationalt samarbejde, en styrket kontrol med ulovlig godstransport og en hævelse af bødestraffen,« sagde Helle Thorning-Schmidt.

»Kampen mod social dumping er en kamp for danske lønmodtagere og en kamp for vores velfærdssamfund. Det er en kamp som regeringen og 3F er fælles om.«

 

Dagens Gossip