Thorning fastholder udlændinge-invitation til V

Det er bedst for Danmark, at Socialdemokraterne og Venstre efter valget indgår en aftale om dansk udlændinge- og asylpolitik. Det søger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), hvis hun får fornyet sit mandat af danskerne ved folketingsvalget.

Det fastslår hun i sin tale til Folkemødet på Bornholm, selv om Venstre og Dansk Folkeparti torsdag blankt afviste en fælles udlændingeaftale med hende. De henviste til, at hun er uenig med De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard.

- Der findes ingen lette løsninger. Men der findes løsninger. Og dem skal vi finde i fællesskab. I går afviste Lars Løkke Rasmussen behovet for en bred politisk aftale. Enten vil han ikke. Eller også må han ikke. Det taler for sig selv, siger Helle Thorning-Schmidt.

Valget 18. juni står ifølge hende mellem nulvækst og "tvivlsomme skattelettelser" eller "en sikker vej for Danmark", hvor vi årligt investerer lidt mere i velfærden. Det er et valg mellem et "eksperiment" eller en "stabil økonomisk kurs", siger statsministeren.

Danskerne skal ifølge hende også vælge mellem "en ny omgang blokpolitik, eller at vi bliver endnu bedre til at samarbejde over midten", siger Helle Thorning-Schmidt.

- Og ja, valget står også mellem, om det skal være Lars Løkke Rasmussen eller mig, som skal være statsminister i Danmark, siger hun med samme begrundelse, som da hun udskrev folketingsvalget.

Hun skoser ham for at få Danmark under skærpet EU-opsyn, som SR-regeringen har afskaffet. Nu holder kommuner, regioner og staten deres budgetter, påpeger Helle Thorning-Schmidt.

- De borgerlige førte Danmark ind i en historisk hård krise. Og en socialdemokratisk ledet regering fik os fri. Kære venner. Vi er ude af krisen. Danmark er tilbage på sporet, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip