Thorning fortryder ikke kvik krigsopbakning

Det forklarer statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der ligesom USA er overbevist om, at det var soldater fra den syriske hær og dermed præsident Bashar al-Assad, som stod bag giftgasangrebet.

»Det, vi gjorde, var at markere tydeligt, at man har overskredet en grænse, hvis man bruger kemiske våben mod sin egen befolkning. Det kan være nemmere at lade være, men man skal markere overfor Assad og andre diktatorer, at hvis man bruger kemiske våben i forhold til sin egen befolkning, så vil verdenssamfundet reagere. Det ville amerikanerne, og det er afgørende, at vi har stillet os bag og givet opbakning,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Den danske statsminister ser dog positivt på, at der i øjeblikket kører en dialog mellem Rusland og Syrien om af få udleveret Syriens kemiske våben til det internationale samfund, hvilket er med til at USAs krigstrommer også forstummet i øjeblikket.

»Jeg synes, det er fint, at der er så mange, som nu har engageret sig i forhold til Syrien,« siger Helle Thorning-Schmidt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip