Thorning: Franskmændene skal ikke være alene

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) gik søndag i første række arm i arm med den britiske og den polske premierminister - David Cameron og Ewa Kopacz - gennem Paris' gader for at sende et stærkt budskab om sammenhold efter de seneste dages voldsomme begivenheder i Frankrig.

- Vi har haft en meget speciel dag. Vi er her for at vise vores sorg og medfølelse med dem, der ikke er her mere og de efterladte. Men selvfølgelig også for at sige til det franske folk, at de skal ikke være alene i forsvaret for ytringsfriheden, siger Thorning efter marchens afslutning.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) holdt umiddelbart inden marchen møde med nogle af sine EU-kolleger om, hvordan man kan styrke indsatsen mod terror.

Men statsministeren synes ikke, det er tiden at gå i detaljer med europæisk lovgivning.

- Vi er her i dag er det for at vise, at Europa står samlet, og det gør vi heldigvis også med mange, mange andre dele af verden.

- Jeg glæder mig i dag over, at muslimske ledere er kommet til marchen her i dag for at vise, at det er ikke Vesten mod Islam. Det er et generelt forsvar for ytringsfriheden og en fordømmelse af det, der er sket hernede, siger Thorning.

/ritzau/

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip