Thorning i Bilka: Indvandrere skal i job

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fulgte mandag op på sin nytårstale med et besøg i Bilka i Ishøj.

Her arbejder man målrettet med at integrere indvandrere på arbejdspladsen, og besøget ligger dermed i tråd med, at statsministeren i sin nytårstale lagde op til, at flygtninge og indvandrere fremover skal arbejde for kontanthjælpen.

- Jeg mener, at det er vejen frem, at nogle af de store forretninger, vi har i Danmark, og nogle af de store rengøringsvirksomheder påtager sig en integrationsopgave. Det gør Bilka, og det er en af grundene til, at jeg gerne ville komme her i dag og høre, hvordan man konkret gør, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun har selv som ung arbejdet i grillbaren i Bilka i Ishøj, hvor omkring en tredjedel af de ansatte, der er i dag, er af anden etnisk baggrund.

Under besøget talte statsministeren både med ansatte og ledere i Bilka og fik på den baggrund dannet sig et indtryk af, hvordan medarbejdere, der kommer til Danmark fra andre lande, bliver integreret i butikskæden:

- Det her er et godt eksempel på, at mennesker med anden etnisk baggrund ikke bare skal i sprogskole, men også ud på arbejdsmarkedet for at blive en del af det danske samfund.

- Her i Bilka kommer de to tre dage om ugen. samtidig med at de går i sprogskole, siger Helle Thorning-Schmidt.

I sin nytårstale lagde Helle Thorning-Schmidt op til, at flygtninge skal i nyttejob, hvis de er på kontanthjælp og ikke kan finde sig et rigtig job, som i Bilka. Nyttejob kan eksempelvis være at rydde op på en strand eller reparere ødelagt lejetøj i en børnehave.

- Det bedste er et rigtigt job. Det er bedre end nyttejob og aktivering. Vores ønske er, at alle kan få et helt almindeligt job.

- Men nogle har vanskeligt ved det, og til dem siger vi, at man skal have et nyttejob, så man kommer ud af sin lejlighed og deltager i samfundet, siger Helle Thorning-Schmidt.

Besøget kommer, samtidig med at statsministeren er frontfigur for store socialdemokratiske annoncer i landets aviser, hvor hun lover at passe på "Det Danmark du kender".

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip