Thorning indkalder til ekstraordinært gruppemøde

05/04/2013 22:10

BNB

Nyheder
»Vi har ordinære gruppemøder flere gange om ugen, og med jævne mellemrum har vi så nogle længere gruppemøder med mere tid til debat. I en travl hverdag, hvor vi også skal behandle lovforslag, er der altid behov for længere møder,« siger Heunicke. Ifølge Ekstra Bladets kilder, både socialdemokratiske ministre og ledende folketingsmedlemmer, er der dog tale om et reelt krisemøde, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har indkaldt til, fordi uenighederne i folketingsgruppen er vokset og for alvor kommet til udtryk på tre tidligere, ordinære gruppemøder. Der er blandt andet stor utilfredshed med, at regeringen vil nedsætte selskabsskatten med tre procent. Spørgsmål: Det kunne lyde som et krisemøde på tirsdag. Er det det? »Næ. Men situationen er jo den, at vi socialdemokrater ikke er tilfredse med de målinger, vi får i øjeblikket, og så rejser man sig op i sadlen, også selvom der er modvind, og knokler ekstra meget,« siger Magnus Heunicke. Den socialdemokratiske sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), ser frem til mødet på tirsdag. Han har selv været i dialog med gruppeledelsen om bedre dialog og ledelse, fortæller han til DR Nyheder. »Jeg håber, at det er ét i en række af møder. Så håber jeg, at der bliver tid til at diskutere de emner, der er presserende. Det kan bruges til en strategisk udvikling af entydighed og sammenhold i gruppen og det er det, der skal til for at udnytte det uudnyttede potentiale, som gruppen og partiet rummer,« siger han. Ifølge Ekstra Bladet er der lagt op til flere krisemøder i den socialdemokratiske gruppe inden sommerferien.

Mest læste i dag

»Vi har ordinære gruppemøder flere gange om ugen, og med jævne mellemrum har vi så nogle længere gruppemøder med mere tid til debat. I en travl hverdag, hvor vi også skal behandle lovforslag, er der altid behov for længere møder,« siger Heunicke.

Ifølge Ekstra Bladets kilder, både socialdemokratiske ministre og ledende folketingsmedlemmer, er der dog tale om et reelt krisemøde, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har indkaldt til, fordi uenighederne i folketingsgruppen er vokset og for alvor kommet til udtryk på tre tidligere, ordinære gruppemøder. Der er blandt andet stor utilfredshed med, at regeringen vil nedsætte selskabsskatten med tre procent.

Spørgsmål: Det kunne lyde som et krisemøde på tirsdag. Er det det?

»Næ. Men situationen er jo den, at vi socialdemokrater ikke er tilfredse med de målinger, vi får i øjeblikket, og så rejser man sig op i sadlen, også selvom der er modvind, og knokler ekstra meget,« siger Magnus Heunicke.

Den socialdemokratiske sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), ser frem til mødet på tirsdag. Han har selv været i dialog med gruppeledelsen om bedre dialog og ledelse, fortæller han til DR Nyheder.

»Jeg håber, at det er ét i en række af møder. Så håber jeg, at der bliver tid til at diskutere de emner, der er presserende. Det kan bruges til en strategisk udvikling af entydighed og sammenhold i gruppen og det er det, der skal til for at udnytte det uudnyttede potentiale, som gruppen og partiet rummer,« siger han. Ifølge Ekstra Bladet er der lagt op til flere krisemøder i den socialdemokratiske gruppe inden sommerferien.