Thorning: Ingen skal angribe det åbne danske samfund

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kalder søndag morgen skudepisoderne i København for en kynisk terrorhandling og "uendelig trist".

- Det er en uendelig trist morgen, hvor vi alle tænker på ofrene og deres pårørende. To uskyldige mennesker har mistet livet som følge af en kynisk terrorhandling mod Danmark.

- Dagen og natten igennem har politiet handlet hurtigt og målrettet for at sikre borgerne, siger statsministeren i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad og lettet over, at politiet har uskadeliggjort den formodede gerningsmand bag de to skyderier. Jeg vil fortsat opfordre alle til at følge politiets anvisninger og være årvågne, siger hun.

- Jeg vil gerne udtrykke min dybeste respekt for politiets og andre myndigheders store indsats. Det gælder ikke mindst de sårede betjente og deres kolleger, der uselvisk har bragt sig i direkte fare for at beskytte os andre.

- Regeringen følger udviklingen nøje. Ingen skal slippe af sted med at angribe det åbne, frie og demokratiske danske samfund, siger Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip