Thorning: Jeg er ikke kandidat til toppost i EU

Statsminister Thorning-Schmidt (S) gentog lørdag formiddag budskabet om, at hun ikke er et kort i kabalen af topposter i EU, der formentligt vil falde på plads senere lørdag.

- Jeg er statsminister i Danmark, og det vil jeg gerne fortsætte med at være, siger Helle Thorning-Schmidt til TV2 News efter møde i Paris med de europæiske socialistiske og socialdemokratiske parti- og regeringsledere.

- Alle kender efterhånden min holdning i det her spørgsmål. Jeg er ikke kandidat. Jeg er statsminister i Danmark, siger hun om en spekulationerne om hendes chancer for at blive udnævnt som ny formand for Det Europæiske Råd - populært kaldet EU-præsidenten.

De europæiske socialdemokrater var samlet hos den franske præsident François Hollande i Paris forud for lørdagens EU-topmøde.

Ifølge Helle Thorning-Schmidt blev der især diskuteret vækst på mødet, men også EU-topposterne var på dagsordenen, lyder det fra statsministeren.

- Vi har selvfølgelig også diskuteret kandidater blandt andet til posten som formand for Det Europæiske Råd, og der er alle enige om, at den beslutning skal træffes med konsensus.

- Det er det, Europa har brug for - at vi finder en kandidat, som har de personlige kvalifikationer til at udfylde det her job, siger statsministeren til TV2 News.

Hun understreger, at hun derfor ikke vil pege på en kandidat.

- Jeg går ind til det her møde med en målsætning om at finde den bedste kandidat til at lede Det Europæiske Råd. Det, der er vigtigt for mig, og det der forhåbentlig komme til at ske, er, at vi træffer beslutningen med konsensus.

- Den person, vi skal finde, skal lede møderne i Det Europæiske Råd og det vil sige, at personen skal have opbakning og tillid fra alle medlemslande, der sidder i Det Europæiske Råd, siger statsministeren.

Allerede inden sommerferien godkendte EU-Parlamentet og EU's stats- og regeringschefer luxembourgske Jean-Claude Juncker som efterfølger for den nuværende formand for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso.

Dermed mangler posterne som formand for Det Europæiske Råd og EU's udenrigschef at blive besat.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip