Thorning: Klogt at kongehuset undskylder brotur

På Christiansborg har politikerne været splittede i deres reaktion på, at kronprins Frederik lørdag kørte over den stormlukkede storebæltsbro to gange.

Venstre kaldte mandag broturen for "helt i orden", men den udlægning deler statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ikke.

- Jeg så i går, at kongehuset har været ude og beklage, og det, tror jeg, er klogt, siger Helle Thorning-Schmidt.

Spørgsmål: Hvorfor er det klogt?

- Jeg har ikke yderligere kommentarer. Jeg mener, det var klogt, at kongehuset var ude at beklage, siger Helle Thorning-Schmidt.

Beklagelsen fra kronprinsen kom via kongehusets kommunikations- og pressechef Lene Balleby:

- Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen, sagde Lene Balleby mandag.

Ifølge Sund og Bælt, selskabet bag Storebæltsbroen, var det "grænsende til livsfarligt" at køre over broen, mens den var lukket på grund af den kraftige storm Egon, der ramte Danmark i weekenden.

- Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager kronprinsen, siger Lene Balleby.

Stormen Egon bragte lørdag vindstød op til orkanstyrke, hvilket lammede trafikken flere steder i Danmark og lukkede Storebæltsbroen.

Det betød lange ventetider, da broen blev lukket lørdag omkring klokken 14 og først åbnede klokken fire natten til søndag.

Men kronprinsens bil kørte over klokken 15.15 på vej mod Herning og retur klokken 02.53, mens flere hundrede mennesker angiveligt måtte vente på, at broen åbnede igen.

Da kronprinsen nåede frem til sportsgallaen i Herning, blev han af ugebladet Her og Nu spurgt, om han nåede at komme over broen, inden den lukkede:

- Ja, jeg nåede det lige et minut i lukketid.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip