Thorning: Læge-lovforslag gavner borgerne

28/05/2013 13:55

BNB

Nyheder
»Vi vil styrke familielægens rolle i vores alle sammens sundhedsvæsen, det er ankeret i vores sundhedsvæsen,« siger Thorning på sit tirsdagspressemøde.»Derfor må det også være sådan, at alle danskere skal have adgang til en praktiserende læge, uanset hvor de bor. Sådan er det ikke i dag,« siger Thorning, der peger på, at det kan være svært at få praktiserende læger til at åbne praksisser i tyndt befolkede områder eller i udsatte boligområder.»Vi vil sikre, at alle får en behandling af samme høje kvalitet,« siger statsministeren.Det er dog ikke kun derfor, at regeringen griber ind i lægernes arbejdsforhold, lyder det,»Regeringen er også nødt til at reagere på, at Rigsrevisionen og Statsrevisorerne har kritiseret, at der ikke er styr på udgifterne i praksissektoren, det er vi selvfølgelig nødt til at reagere på,« siger Helle Thorning-Schmidt.Lovforslaget fremsættes tirsdag eftermiddag, efter at det har været i høring, og her har interessenterne kunnet give deres besyv med.»Man kan roligt sige, at de praktiserende læger har været skeptiske. Jeg tror, det skyldes en vis grad af usikkerhed,« siger Thorning.»Jeg mener, at med det lovforslag får vi en god ramme for at styrke familielægens rolle i det danske sundhedsvæsen til gavn for borgerne,« siger hun.De praktiserende læger er stærkt utilfredse med lovforslaget og har truet med at opsige samarbejdet med regionerne, hvilket kan betyde, at det vil komme til at koste penge at gå til lægen.

Mest læste i dag

»Vi vil styrke familielægens rolle i vores alle sammens sundhedsvæsen, det er ankeret i vores sundhedsvæsen,« siger Thorning på sit tirsdagspressemøde.

»Derfor må det også være sådan, at alle danskere skal have adgang til en praktiserende læge, uanset hvor de bor. Sådan er det ikke i dag,« siger Thorning, der peger på, at det kan være svært at få praktiserende læger til at åbne praksisser i tyndt befolkede områder eller i udsatte boligområder.

»Vi vil sikre, at alle får en behandling af samme høje kvalitet,« siger statsministeren.

Det er dog ikke kun derfor, at regeringen griber ind i lægernes arbejdsforhold, lyder det,

»Regeringen er også nødt til at reagere på, at Rigsrevisionen og Statsrevisorerne har kritiseret, at der ikke er styr på udgifterne i praksissektoren, det er vi selvfølgelig nødt til at reagere på,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Lovforslaget fremsættes tirsdag eftermiddag, efter at det har været i høring, og her har interessenterne kunnet give deres besyv med.

»Man kan roligt sige, at de praktiserende læger har været skeptiske. Jeg tror, det skyldes en vis grad af usikkerhed,« siger Thorning.

»Jeg mener, at med det lovforslag får vi en god ramme for at styrke familielægens rolle i det danske sundhedsvæsen til gavn for borgerne,« siger hun.

De praktiserende læger er stærkt utilfredse med lovforslaget og har truet med at opsige samarbejdet med regionerne, hvilket kan betyde, at det vil komme til at koste penge at gå til lægen.