Thorning langer hårdt ud efter Lars Løkke

Venstres leder Lars Løkke Rasmussen har slet ikke styr på sin lommeregner.

Det mener i hvert fald statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), der på sit ugentlige pressemøde sender en bandbulle af sted mod oppositionens leder.

Statsministeren er irriteret over, at Lars Løkke Rasmussen bruger for høje tal om prisen på danske industriarbejdere.

- Vi har Venstres formand, som vitterlig tror, at det i Sverige er 10.000 kroner billigere end i Danmark at ansætte en industriarbejder. Det sad han i hvert fald og sagde i 'Clement'. En helt forkert analyse af, hvad der foregår nu, kritiserer Helle Thorning-Schmidt på pressemødet.

Det er ikke forbundet med "realisme", mener statsministeren.

I interviewet med den energiske tv-vært sagde Venstre-lederen, at svenske virksomheder kan ansætte en industriarbejder 10.000 kroner billigere end danske virksomheder. Forskellen viser sig dog, når alt er indregnet, blot at være 574 kroner om måneden.

Kritikken fra statsministeren kom i en lang udredning om den økonomiske politik i Danmark. Her blev der også sendt en lussing af sted mod Venstres udmelding om nulvækst i den offentlige sektor.

- Der er nogen, Venstre og oppositionen, der bare mener, at vi skal have nulvækst, så langt øjet rækker, de kan bare ikke helt forklare hvordan, langede Helle Thorning-Schmidt ud mod oppositionen.

Hun reagerede på et spørgsmål om intern kritik i Socialdemokraterne om den økonomiske politik, regeringen fører.

Lars Løkke Rasmussen har tidligere meldt ud, at konkurrenceevnen skal forbedres herhjemme for at skabe arbejdspladser. Det skal blandt andet ske ved nulvækst, hvor den offentlige sektor skal spænde livremmen ind, så der kan komme skattelettelser til virksomheder og lønmodtagere.

 

.

Dagens Gossip