Thorning lover hjælp til dagpenge-tabere

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fastslår, at regeringen ikke har tænkt sig at ændre på halveringen af dagpengeperioden. Men man vil fortsat holde øje med, om nogen arbejdsløse risikere at falde ud af dagpengesystemet, siger statsministeren.

- Vi vil aldrig kunne leve med at sidde fuldstændig stille i forhold til de arbejdsløse. Selvfølgelig er vi optage af det.

- Vi har øjne og ører åbne for, om der er behov for mere, siger Helle Thorning-Schmidt på sit første ugentlige pressemøde i det nye folketingsår.

Hun fastslår dog samtidig, at der ikke er udsigt til, at dagpengereglerne bliver ændret, som blandt andre Enhedslisten har talt for.

- Vi har accepteret, at vælgerne har sammensat et Folketing, hvor der er flertal for at halvere dagpengeperioden. Siden da har vi arbejdet målrettet på at hjælpe de mennesker, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet, siger Helle Thorning-Schmidt.

Hun peger på, at regeringen har vedtaget en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden, som udløber til nytår.

Ifølge statsministeren har regeringen desuden skabt 10.000 job i år og over 20.000 job næste år gennem den såkaldte kickstart. Derudover er der gennemført en akutpakke for de berørte dagpengemodtagere.

- Når man sætter det hele sammen, er der efterhånden tale om mange penge.

- Når nogen siger, at vi ikke har gjort noget, så er jeg lodret uenig. Det bedste, man kan gøre for de arbejdsløse, er at skabe job, siger Helle Thorning-Schmidt.

 

 

Dagens Gossip