Thorning lover stop for ny skat og afgifter

Som optakt til finanslovforhandlingerne fastslår statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at regeringen ikke har tænkt sig at skrue på skatte- og afgiftsskruen i al overskuelig fremtid.

Det sker på Dansk Industris topmøde i København, hvor statsministeren holder tale til de hundredvis af fremmødte erhvervsledere.

- Vi har brug for skatter og afgifter til at betale for vores velfungerende samfund. Men jeg og hele regeringen er ikke blinde for, at skatter og afgifter kan skade konkurrenceevnen, lyder det fra Thorning-Schmidt.

- Og på den baggrund vil jeg sige, at der skal selvfølgelig være plads til fornuftige omlægninger af skatter og afgifter, men regeringen har ingen planer om nye generelle forhøjelser af afgifter, erhvervsskatter eller indkomstskatter, siger statsministeren.

Alt tyder på, at regeringen skal forhandle sin finanslov for næste år på plads med sit parlamentariske grundlag, Enhedslisten.

Støttepartiet kickstartede i sommer finanslovforhandlingerne ved at fremlægge sit udspil til næste års budget for Danmark.

Forslaget indebærer øgede skatter og afgifter for samlet set 6,6 milliarder kroner.

De fleste af pengene skal ifølge Enhedslistens forslag hentes hos den rigeste del af befolkningen gennem eksempelvis arveafgiften.

 

 

Dagens Gossip