Thorning må stå ret efter Vilhelmsen-kritik

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal nu forklare, om hun er enig, når SFs erhvervsminister Annette Vilhelmsen siger, at "de borgerlige partier og deres støtter i erhvervslivet har en interesse i, at det ikke skal lykkes for den røde regering".

Det kræver De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen, som kalder Thorning i samråd om Annette Vilhelmsens udtalelser til Kjerteminde Avis.

- Det er den mest tåbelige udtalelse jeg har hørt fra nogen minister nogensinde. Og det siger ikke så lidt. Der er slet ingen samordning i denne regering. Derfor kalder jeg statsministeren i samråd, siger Brian Mikkelsen.

- Vi må få opklaret, hvad regeringen mener. Er vi i krise eller ej? Erkender man de økonomiske realiteter, at dansk erhvervsliv er i krise. Vi mister konkurrenceevne, produktivitet og arbejdspladser til udlandet, siger han.

Vilhelmsen vil ikke uddybe sine udtalelser, som hun sent onsdag præciserede som "uklare" i en pressemeddelelse.

"Mit budskab til virksomhederne og til danskerne er, at nok står vi stadig i en svær krise, men der er også en vej ud af krisen sammen", skrev Annette Vilhelmsen.

De Konservative støtter et nationalt kompromis om syv års stop for de offentlige udgifter og bedre vilkår for virksomhederne, som Dansk Industris leder Karsten Dybvad har foreslået, siger Brian Mikkelsen.

- Vi er meget opsat på at lave en aftale med regeringen om at lette erhvervslivets vilkår, så vi beholder arbejdspladser i Danmark. Det handler om skatter og afgifter. Regeringen begyndte med seks milliarder kroner i skatter og afgifter, siger han.

- Vi er enige med DI i, at der er brug for national borgfred, så erhvervslivet får tid til at investere i Danmark og ikke i Kina og Indien, siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip