Thorning mødt af buhråb og klapsalver

18/04/2013 15:20

BNB

Nyheder
Modtagelsen af talen stod i skarp kontrast til den velkomst, statsministeren fik af hundredvis af lockoutede lærere, der havde taget opstilling uden for Herning Kongrescenter inden generalforsamlingens start. Her var buhråbene dominerende.Inden for i kongressalen, som var fyldt af regionspolitikere, ministre og andre gæster, understregede Helle Thorning-Schmidt vigtigheden af regionerne.»Regeringen ønsker ikke at lægge regionerne i graven. Tværtimod. Vi ønsker, at I får en endnu vigtigere rolle,« sagde Helle Thorning-Schmidt fra talerstolen.Hun slog fast, at regeringen ønsker at erstatte de 98 sundhedsaftaler, der findes i dag, med fem aftaler. På den måde skal regionernes ekspertise udnyttes i højere grad.»På den måde kan vi blive meget bedre til at bruge den viden, I har i regionerne. I har førertrøjen - I er eksperterne,« sagde Helle Thorning-Schmidt og undlod at forholde sig konkret til regionernes ønske om at overtage flere opgaver inden for det højt specialiserede socialområde. Det er opgaver, som kommunerne skal løse i dag, og regionerne mener ikke, de løftes på tilfredsstillende vis.Flere borgere skal fremover behandles i hjemmet, understregede Helle Thorning-Schmidt og brugte borgeren med diabetes som eksempel. Den kommunale medarbejder, der besøger diabetespatienten i hjemmet, kan med fordel tage billeder af borgerens sår, som så sendes ind til sårspecialisten på sygehuset.»På den måde kan vi behandle færre på sygehuset og flere derhjemme. Det betyder bedre behandling for færre ressourcer,« sagde Helle Thorning-Schmidt.

Mest læste i dag

Modtagelsen af talen stod i skarp kontrast til den velkomst, statsministeren fik af hundredvis af lockoutede lærere, der havde taget opstilling uden for Herning Kongrescenter inden generalforsamlingens start. Her var buhråbene dominerende.

Inden for i kongressalen, som var fyldt af regionspolitikere, ministre og andre gæster, understregede Helle Thorning-Schmidt vigtigheden af regionerne.

»Regeringen ønsker ikke at lægge regionerne i graven. Tværtimod. Vi ønsker, at I får en endnu vigtigere rolle,« sagde Helle Thorning-Schmidt fra talerstolen.

Hun slog fast, at regeringen ønsker at erstatte de 98 sundhedsaftaler, der findes i dag, med fem aftaler. På den måde skal regionernes ekspertise udnyttes i højere grad.

»På den måde kan vi blive meget bedre til at bruge den viden, I har i regionerne. I har førertrøjen - I er eksperterne,« sagde Helle Thorning-Schmidt og undlod at forholde sig konkret til regionernes ønske om at overtage flere opgaver inden for det højt specialiserede socialområde. Det er opgaver, som kommunerne skal løse i dag, og regionerne mener ikke, de løftes på tilfredsstillende vis.

Flere borgere skal fremover behandles i hjemmet, understregede Helle Thorning-Schmidt og brugte borgeren med diabetes som eksempel. Den kommunale medarbejder, der besøger diabetespatienten i hjemmet, kan med fordel tage billeder af borgerens sår, som så sendes ind til sårspecialisten på sygehuset.

»På den måde kan vi behandle færre på sygehuset og flere derhjemme. Det betyder bedre behandling for færre ressourcer,« sagde Helle Thorning-Schmidt.