Thorning: Naturligt at Corydon har flere kasketter på

»Han er arbejdsgiver og derfor også en del af dem, der lockouter i øjeblikket. Men han er også en del af regeringen, der er ansvarlig for at have en folkeskole, hvor børnene lærer mere. Det er naturligt,« siger statsministeren på sit ugentlige tirsdagspressemøde.

Corydon er fra flere sider blevet beskyldt for aftalt spil med Kommunernes Landsforening (KL) i konflikten med Danmarks Lærerforening, fordi regeringen ligesom KL ønsker et opgør med lærernes arbejdstidsregler.

»Det er helt naturligt, at man som arbejdsgiver koordinerer de krav, man har. Det har man gjort i åbenhed, og alle har vidst, at det er sådan, ligesom lønmodtagerne jo koordinerer deres krav, uanset om de har en statslig eller privat arbejdsgiver. Sådan må det være,« siger Helle Thorning-Schmidt, der ikke mener, at regeringen »blander sig i den danske model eller overenskomsten«.

KL har gennem tre måneder stået stejlt på, at lærerne skal undervise mere, og en løsning på konflikten, der nu er endt i lockout, kan blive, at regeringen griber ind med sit eget forslag.

Statsministeren håber, at parterne selv kan finde en løsning på konflikten.

»Derfor skal vi nu lade konflikten være, og det er, synes jeg, upassende at begynde at diskutere, hvornår man skal gå ind og lave lovindgreb. Lad nu konflikten køre,« siger hun.

Spørgsmål: Kan I overhovedet gennemføre en folkeskolereform uden et opgør med arbejdstidsreglerne?

»Vi har fremlagt en folkeskolereform, som blandt andet indebærer, at vores børn har mere tid sammen med de dygtige lærere. Så er der en konflikt, der kører ved siden af. Noget af det vil være forudsætning for noget andet, men det er ikke sådan, at det hænger sammen én til én,« siger Helle Thorning-Schmidt.

 

Dagens Gossip