Thorning om skyderi: Alt tyder på en terrorhandling

Alt tyder på, at skyderi på Østerbro var et politisk attentat og dermed en terrorhandling, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i en pressemeddelelse.

- Danmark er i dag blevet ramt af en kynisk voldshandling. Alt tyder på, at skyderiet på Østerbro var et politisk attentat og dermed en terrorhandling, siger statsministeren.

- Mine tanker og dybeste medfølelse går til ofrene og deres pårørende, lyder det fra Helle Thorning-Schmidt.

Statsministeren oplyser, at politiet er i fuldt beredskab over hele landet. Alle ressourcer er sat ind. Myndighedernes første prioritet nu og her er at fange gerningsmændene.

Skudattentatet fandt sted lørdag eftermiddag kort efter klokken 15.30 ved kulturstedet Krudttønden, hvor blandt andre den svenske Muhammedtegner Lars Vilks deltog i et debatarrangement.

Umiddelbart efter meldingerne om skyderiet trådte Den Nationale Operative Stab ifølge statsministeren sammen under ledelse af Rigspolitiet. Regeringens Sikkerhedsudvalg har klokken 18.00 holdt møde om sagen.

Den Nationale Operarative Stab (Nost) er det forum, hvor de forskellige myndigheder koordinerer indsatsen ved større hændelser, for eksempel terrorhandlinger.

Staben består af repræsentanter fra en fast række myndigheder. Ud over Rigspolitiet deltager Politiets Efterretningstjeneste, Beredskabsstyrelsen, Værnsfælles Forsvarskommando, Forsvarets Efterretningstjeneste og Sundhedsstyrelsen.

- Skudattentatet er en handling som fylder mig med dyb vrede. Alt vil blive sat ind på at finde de skyldige og bringe dem for en domstol, siger Helle Thorning-Schmidt.

Efter skudhændelsen efterlyser politiet en arabisk udseende mand på 25-30 år, cirka 185 centimeter høj og atletisk af bygning.

En civil mand omkring de 40 år omkom i forbindelse med skyderiet. Tre betjente, hvoraf de to var livvagter fra PET, blev såret i henholdsvis skulderen, benet og lysken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip