Thorning-revisor på skattejagt for topmodel

Den tidligere topmodel Camilla Vest Nielsen og hendes mand Peder Nielsen blev mandag pure frifundet for skattesnyd i Østre Landsret,

Dermed underkendte landsretten byretsdommen fra sidste år, da parret fik en fængselsstraf på et år og ni måneder og tillægsbøder på 6,6 mio. kr. for skattesvindel i perioden 2001-06.

Det skriver Jyllands-Posten.

Landsrettens begrundelse for frifindelsen var dels, at ægteparret ikke kan straffes for perioden 2004-06, fordi det ikke har snydt i ond tro, dels at Camilla Vest Nielsen slet ikke var skattepligtig i 2001-03.

Men dermed er modellen blevet bedt om at betale skat af indtægter, som hun ifølge landsretten slet ikke er skattepligtig af, for allerede inden straffesagen kom for byretten, var den skattemæssige del af sagen afgjort ved Landsskatteretten. I 2010 kom Landsskatteretten således frem til, at Camilla Vest Nielsen var skattepligtig i hele perioden 2001-06.

- Det er klart, at min klient og hendes skatterådgiver, Frode Holm, nu vil undersøge, hvad der skal ske med den civile sag, siger Camilla Vest Nielsens forsvarsadvokat, Anders Németh, til Jyllands-Posten.

Frode Holm blev tidligere i år fyret som statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skatterådgiver efter at have bragt hendes mands seksualitet i spil over for Skat.

Han bekræfter over for Morgenavisen Jyllands-Posten, at han og Camilla Vest Nielsen vil undersøge mulighederne for at få Landsskatteretssagen genoptaget.

 

 

Dagens Gossip