Thorning satte kritikere på plads

By- og boligordfører Jan Johansen (S) foreslog tirsdag i en kronik i Politiken blandt andet at sænke genoptjeningsperioden fra 52 til 13 uger, og ligestillingsordfører Rasmus Horn Langhoff (S) opfordrer i samme avis til, at man ser »fordomsfrit« på alle muligheder. Flere socialdemokratiske folketingsmedlemmer bakker op om kritikken.

Efter dagens gruppemødet sagde Thorning ifølge bt.dk, at debatten om dagpengene »selvfølgelig« havde været oppe og vende.

»Men primært handler det om, at vi ikke synes, det er acceptabelt, at nogen går ud og diskuterer dagpenge. Den diskussion skal holdes i gruppen,« sagde hun med henvisning til partifæller, der i de seneste dage har opfordret regeringen til at gøre noget ved de mange mennesker, der risikerer at falde helt ud af dagpengesystemet fra 1. juli.

Spørgsmål: Har der været kritik af regeringen?

»Nej, der var tværtimod kritik af dem, der er gået solo i denne sag,« siger Helle Thorning-Schmidt.

Finansminister Bjarne Corydon (S) oplyste efter gruppemødet, at han vil afvente et nyt skøn fra sine embedsmænd over, hvor stort problemet er.

Enhedslisten har i den seneste tid kørt en kampagne på, at 12-14.000 mennesker risikerer at miste deres indtægtsgrundlag. Det ny skøn ventes at blive præsenteret i forbindelse med Finansministeriets næste økonomiske redegørelse, der er klar om nogle uger.

 

Dagens Gossip