Thorning ser frem til Vilhelmsen-samarbejde

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ønsker Annette Vilhelmsen stort tillykke med valget til SF's formand, efter hun sikkert slog sundhedsminister Astrid Krag ved urafstemningen i partiet.

- Jeg vil gerne ønske stort tillykke til Annette Vilhelmsen. Jeg ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde med SF's nye formand om regeringens politik, siger Helle Thorning-Schmidt i en kommentar til formandsskiftet hos regeringspartneren.

- Den økonomiske krise har været hård ved Danmark, og der er fortsat mange beslutninger, der skal træffes for at sikre arbejdspladser, den grønne omstilling og en fortsat udvikling af velfærden, fastslår statsministeren.

Samtidigt takker hun SF's nu forhenværende formand Villy Søvndal for et "stærkt og tillidsfuldt samarbejde".

Helle Thorning-Schmidt møder søndag Annette Vilhelmsen på Marienborg, hvor den nye SF-formand ventes at præsentere sin ministerliste for regeringschefen.

De Radikales gruppeformand, Marianne Jelved, hilser også Annette Vilhelmsen velkommen som SF's ny formand.

- Radikale Venstre ønsker Annette Vilhelmsen stort tillykke med valget, siger hun.

Efter et godt samarbejde med SF i regeringens første leveår ser vi frem til at fortsætte det konstruktive arbejde hen imod et Danmark, der står sammen, siger Marianne Jelved.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, frygter ikke uro i regeringen, fordi taberen Astrid Krag fik støtte fra alle SF's seks ministre samt politiske ordfører Jesper Petersen og næstformand Mattias Tesfaye.

- Annette Vilhelmsen fik sagt gode ord i sin tiltrædelsestale. Det glæder jeg mig over som socialdemokrat. Kursen handler om samarbejde og kompromisvilje, men også stålsat kamp for regeringsdeltagelsen og resultaterne, siger Magnus Heunicke.

/ritzau/

 

Dagens Gossip