Thorning slår fast: Kun to års dagpenge

Ledige får højst dagpenge i to år. Regeringen redder ikke ledige, som fra nytår falder for fristen.

Sådan siger statsminister Helle Thorning-Schmidt lørdag på Socialdemokraternes kongres til talrige kritikere. De blev fredag anført af LO's formand Harald Børsting, som fik støtte af DSU's formand Camilla Schwalbe og delegerede som Finn Østergaard fra Haderslev.

- Hvad gør vi? Mette Frederiksen gav svaret. Det er ikke muligt at forlænge dagpengeperioden. Flertallet er der ikke. Pengene er der ikke. Regeringen står ved aftalen, men folk får en hjælpende hånd, sagde statsministeren.

Forinden fastslog Mette Frederiksen, at Socialdemokraterne stemte imod, da VK-regeringen i 2010 halverede dagpengeperioden til to år sammen med De Radikale og Dansk Folkeparti. Men S og SF mangler 90 mandater og aftalen indgår i regeringsgrundlaget.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt advarede sine partifæller mod, at partiet kan miste magten, hvis den ikke holder fast i dagpenge og sin politik. Det er bedre, at Socialdemokraterne er ved magten, end hvis VK-regeringen vender tilbage, sagde hun.

- Jeg er ikke i tvivl om, hvad det er bedst for Danmark. Derfor knokler vi for at inde løsninger for de mennesker, der er kommet i klemme. Det gode risikerer at blive det bedstes fjende, sagde Helle Thorning-Schmidt.

Problemerne løses bedst, når Mette Frederiksen er beskæftigelsesminister og Karen Hækkerup er socialminister, fastslog statsministeren.

 

Dagens Gossip