Thorning slår ned på Elbæks dømmekraft

- Ikke så god dømmekraft.

Sådan lyder skudsmålet fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) om sin egen kulturminister, Uffe Elbæks (R), ageren i sagen om Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK), hvor Elbæk beskyldes for kammerateri.

- Jeg konstaterer, at kulturministeren har sagt undskyld, og det, synes jeg, er godt, siger statsministeren tirsdag på sit ugentlige pressemøde.

Samtidig fastslår statsministeren dog, at hun har "fuld tillid" til Uffe Elbæk:

- Jeg har ikke grund til ikke at have tillid kulturministeren, sagde hun blandt andet.

Skudsmålet kommer forud for et samråd i Folketinget, hvor Uffe Elbæk skal redegøre for, hvorfor ministeriet har lagt fem arrangementer på AFUK, hvor Elbæk selv har siddet i bestyrelsen, og hvor ministerens mand nu er ansat.

I alt har ministeriet under Elbæks ledelse lagt 180.000 kroner i akademiets kasse. Blandt andet et arrangement med en minutpris på 735 kroner, hvor gæsterne blandt andet blev budt på en opvisning i "poetisk dobbeltnummer i pæl".

Enhedslisten sidder med nøglen til Elbæks fortsatte ministerliv. Og partiet vil på forhånd ikke udelukke en uvildig undersøgelse af Uffe Elbæks rolle i sagen om Akademiet for Utæmmet Kreativitet.

Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK) fik seks millioner kroner i statsstøtte på årets finanslov til en ny cirkusuddannelse.

Elbæk har weekenden igennem gentaget, at han beklager forløbet, men også sagt, at han ikke ønsker nogen uvildig undersøgelse.

Lørdag og søndag forsøgte Uffe Elbæk - uden held - at berolige oppositionen på møder i ministeriet.

VK-regeringen har i 2011 også lagt et arrangement på AFUK. Regningen for løjerne lød ved den lejlighed på 356.000 kroner.

 

 

Dagens Gossip